επικίνδυνη όδευση

Υποχώρησε το οδόστρωμα και κατέρρευσε το τοιχίο της οδού Αγίου Ηλία – Αλεξανδράδων  στο σημείο «Ψηλός Τοίχος» μετά τις βροχοπτώσεις του τελευταίου 24ώρου. Όπως έγινε γνωστό από το πρωί του Σαββάτου, η διέλευση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς έχει υποχωρήσει το έδαφος.

Είναι γνωστό εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια στην Δημοτική Αρχή ότι το σημείο έχει υποστεί σημαντικές φθορές, όπως καθίζηση στο υπόστρωμα. Μάλιστα το Τοπικό Συμβούλιο Καρβουνάδων έχει καταθέσει στον Δήμο έγγραφα, αναφέροντας την επικινδυνότητα του δρόμου στο σημείο αυτό, χωρίς όμως εδώ και δύο χρόνια οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κυθήρων να έχουν επιχειρήσει κάποιες ενέργειες αποακτάστασης και κατοχύρωσης της οδικής ασφάλειας των διερχομένων.

Πολυσύχναστός δρόμος, με καθημερινή διέλευση σχολικών λεωφορείων και φορτηγών. Ευτυχώς δεν υπήρξαν χειρότερα…

Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα νωρίτερα, και μάλιστα τη στιγμή που θα μπορούσε να διέρχεται στο σημείο το λεωφορείο με τους μαθητές που καθημερινά εξυπηρετεί τους οικισμούς Κάτω Λιβαδίου, Σκουλιανίκων, Γουδιανίκων, Αλεξανδράδων, Αγίου Ηλία. Ευτυχώς που δεν έτυχε να καταρρεύσει ο δρόμος την στιγμή που περνούσαν βαρέα οχήματα, όπως απορριμματοφόρα και φορτηγά που καθημερινά χρησιμοποιούν τον δρόμο αυτό. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γινόταν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η άμεση παρέμβαση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς φαίνεται ότι ο δρόμος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, ακόμη και για οχήματα Ι.Χ. Σημειώνεται ότι εκτός από τον οικισμό των Αλεξανδράδων που εξυπηρετείται αποκλειστικά από την οδό, μέσο αυτής εξυπηρετούνται επίσης η Παλαιόπολη κι ο Αυλέμονας στη σύνδεσή τους με το νότιο τμήμα του νησιού, καθώς και όλο το νησί.

Ωστόσο, καλό θα είναι όσοι οδηγοί που κινούνται στο συγκεκριμένο δρόμο, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς υπάρχουν φόβοι περαιτέρω υποχώρησης του οδοστρώματος, το οποίο έχει ήδη παλαιότερες και πιο πρόσφατες ρωγμές.

επικίνδυνη όδευση επικίνδυνη όδευση επικίνδυνη όδευση επικίνδυνη όδευση

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 + twenty =