festival-filippon

Το 65ο Φεστιβάλ Φιλίππων είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και στο Αρχαίο Δράμα, με ένα σύνολο εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή την ιστορική επέτειο, ενώ το Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος λειτουργεί για έκτη συνεχή χρονιά στην περιοχή Κρηνίδων και το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Συμμετέχουν δημιουργώντας από τις 10 έως τις 28 Αυγούστου σπουδαίοι σκηνοθέτες, συγγραφείς και ηθοποιοί, όπως ο Έκτορας Λυγίζος, ο Γιώργος Κέντρος, η Γεωργία Μαυραγάνη, ο Θωμάς Κοροβίνης, η Αγγέλα Καστρινάκη, ο Δημοσθένης Παπαμάρκος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Θοδωρής Γκόνης.

Θα γίνει και εκδήλωση αφιερωμένη στην συγγραφέα Διδώ Σωτηρίου, μια άξια, προικισμένη, δοξασμένη και πολυφίλητη θυγατέρα της Ανατολής και της προσφυγιάς. Υπήρξε η δεύτερη μάνα, όχι μόνο του μικρού Μπελογιάννη, που τον ανάστησε, αλλά και η μάνα και η σύντροφος της ψυχής όσων εννόησαν το όραμά της και γεύτηκαν την μέθεξη του προσφυγικού καημού της ανατολίτικης ρωμιοσύνης».

Η γενική επιμέλεια είναι του Θωμά Κοροβίνη, συγγραφέα, ερευνητή και τραγουδοποιού, προσωπικού φίλου και μαθητή της Διδώς.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − four =