apistefti-psaria

Ένας άνδρας από τα Χανιά που ασχολείται και με το ψάρεμα αναφέρεται με απόλυτη ικανοποίηση στο επίτευγμά του να πιάσει το μεγαλύτερο ψάρι που ως τώρα έχει πιάσει στην ενασχόλησή του με το αγαπημένο του χόμπι. Ο ίδιος έπιασε μια βλαχοσφυρίδα που ανήκει στην οικογένεια του ροφού και ζυγίζει πάνω από 40 κιλά.

Ο Γιώργος Καζούλης μίλησε για το επίτευγμα του στο Facebook τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι από τις πιο ωραίες μάχες που έχει ζήσει μέχρι σήμερα».

Στην ανάρτηση του στο Facebook έγραψε: «Λίγα λόγια για την ιστορία: Πρωινό Κυριακής 4:00 πμ ξεκινάμε απ το σπίτι για να φτάσουμε στο μακρινό προορισμό μας στις 7:00 περίπου. Νωρίς το πρωί, πολύ υγρασία, λες και ένα σύννεφο έχει κολλήσει 10μ πάνω από τη θάλασσα. Συνθήκες στις οποίες τα ψάρια ειναι συνήθως κρυμμένα και νωχελικά. Αποφασίζουμε να επιστρέψουμε σε πιο κοντινά σημεία μίας και η πρόγνωση καιρού είχε πέσει έξω. Πάμε λοιπόν σ’ ένα γνώριμο σημείο όπου 3 φορές στο παρελθόν έχω χάσει τέτοιο ψάρι, πρώτη φορά πριν 5 χρόνια. Ένας τόνος μου σπάει τη μπίλια της μανιβέλας στο “βαρύ” μου σετάκι και έτσι μένω χωρίς “χοντρά” εργαλεία. Το Shout είναι το πιο αξιόπιστο που μου μένει να χρησιμοποιήσω, με στόχο κάποιο φαγκρί στην περιοχή. Ένα απότομο ρούφηγμα και χάνω το δόλωμα περίπου ένα μέτρο. Σκέφτομαι ότι είναι βλάχος, ενώ όμως του παίρνω 15μ και το κρατάω όσο μπορώ κόβει το παράμαλλο στα δόντια του. Λέω με τέτοια εργαλεία είναι μάταιο να ξαναπροσπαθήσουμε και ρίχνουμε 50μ + πιο δίπλα να δοκιμάσουμε πάλι για φαγκριά. Ακριβώς το ίδιο χτύπημα και τραβάω πάλι όσο πιο γρήγορα γίνεται δίνοντας όλη την παραβολή του καλαμιού. Λέω ίσως έχω μια πιθανότητα άμα το ψάρι δεν είναι πολύ μεγάλο να το πάρω. Ακολουθεί μάχη 20 λεπτά. Μόλις φάνηκε στην επιφάνεια πραγματικά δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Το ψάρι ήταν από τα μεγαλύτερα που έχω πιάσει. Όμως ο τρόπος με είχε αφήσει άφωνο! Pe 1,5 και 0,43 έλεγα συνέχεια! Το ψάρι είχε και το προηγούμενο δόλωμα μεσα στο στόμα του. Ίσως βοήθησε λίγο και η εμπειρία με ψάρια του είδους, αλλά πραγματικά η δύναμη που έχουν αυτά τα εργαλεία είναι απίστευτη».

Ο Γιώργος Καζούλης μιλώντας στο Flashnews, ανέφερε: «Το ψάρι αλιεύτηκε σε βάθος 180μ με την τεχνική του jigging, ανάμεσα από την Γραμβουσα και τα Αντικύθηρα. Πρόκειται για το είδος epinephelus caninus (βλαχοσφυριδα) της οικογένειας του ροφού. Ζει σε μεγάλα βάθη και φτάνει σε αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος από το ροφό και τη σφυρίδα. Το ψάρι πιάστηκε με πολύ λεπτό εξοπλισμό, τον ίδιο που χρησιμοποιώ συνήθως για ψάρια 3-4 κιλά».

«Δεν κατάφερα να το ζυγίσω το ψάρι, τέτοια μεγέθη θέλουν γερανό για να σηκωθούν ολόκληρα χωρίς να ακουμπάνε κάπου. 43 κιλά έδειξε η ζυγαριά σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια. Οπότε σίγουρα ήταν παραπάνω», συμπλήρωσε.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 + sixteen =