volodymyr-zelenski

Διάγγελμα προς τον ουκρανικό λαό απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκφράζοντας την απογοήτευσή του γιατί «η Δύση άφησε μόνη της την Ουκρανία να πολεμήσει». Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε πως είναι διατεθειμένος να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, για τους όρους παράδοσης που έθεσε νωρίτερα μέσω ανακοίνωσης του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στο μήνυμά του, ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τους συμμάχους της Δύσης τόνισε: «Σήμερα ρώτησα τους 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πότε η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Όλοι τους ήταν φοβισμένοι, κανείς δεν απάντησε». «Εμείς όμως δεν φοβόμαστε» υποστήριξε, τονίζοντας πως θα υπερασπιστεί τη χώρα του.

Ο κ. Ζελένσκι έκανε λόγο για 137 νεκρούς έως τώρα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε στους όρους του Πούτιν για παράδοση της Ουκρανίας. Όπως τόνισε ο κ. Ζελένσκι, «είμαστε διατεθειμένοι να μιλήσουμε για ένα ουδέτερο καθεστώς, καθώς δεν ανήκουμε στο ΝΑΤΟ», προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι προβληματισμένος για τις εγγυήσεις που θα λάβει και ποιες θα είναι οι χώρες που θα τις δώσουν.

«Λάβαμε την πληροφορία ότι ομάδες δολιοφθοράς του εχθρού μπήκαν στο Κίεβο», ανέφερε στο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας, καλώντας τους κατοίκους της πρωτεύουσας να επαγρυπνούν και να τηρούν την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας που επιβλήθηκε.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του, αποτελούν τους βασικούς στόχους της Ρωσίας. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο εχθρός με θεωρεί ως στόχο νούμερο 1. Την οικογένειά μου, ως στόχο νούμερο 2. Θέλουν να καταστρέψουν πολιτικά την Ουκρανία καταστρέφοντας τον αρχηγό του κράτους. Έχουμε πληροφορίες ότι ομάδες σαμποτάζ του εχθρού έχουν εισέλθει στο Κίεβο», προσθέτοντας πως «μένω στην κυβερνητική συνοικία μαζί με άλλους».

Γενική επιστράτευση ανακοίνωσε ο Ζελένσκι

Γενική επιστράτευση αποφάσισε νωρίτερα απόψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εισβολή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα του, υπογράφοντας σχετικό προεδρικό διάταγμα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four + 9 =