Ακολουθεί δήλωση του Ζαχαρία Σουρή, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Κυθήρων.

Κύθηρα, Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

Κατ΄αρχάς επιτρέψτε μου να ευχηθώ σε όλους για έναν ευτυχισμένο και δημιουργικό καινούργιο χρόνο. Επειδή όμως τίποτε δεν γίνεται μόνο του, (και με την ευκαιρία της 1ης Ιανουαρίου που ξεκινά η νέα δημοτική περίοδος για το νεοεκλεγμένο ΔΣ), επιτρέψετε μου να αναφερθώ σε ορισμένα σημεία που η δημοτική μας παράταξη θα συμβάλει και σε ορισμένα άλλα που θα εναντιωθεί ασκώντας τα δημοτικά της καθήκοντα:
Εμείς λοιπόν θα στηρίξουμε κάθε θετική πρωτοβουλία, κάθε προσπάθεια να αναπτυχθούν τα νησιά μας σε όφελος του συνόλου των κατοίκων, φίλων και επισκεπτών. Δεν θα ασκήσουμε στείρα αντιπολίτευση, αλλά και δεν θα υποταχθούμε ούτε σε αλαζονικές συμπεριφορές, ούτε σε κάθε είδους συμφέροντα.

Γι’ αυτό θεωρούμε κρίσιμο να ανανεωθεί το θεσμικό πολιτικό προσωπικό του Δήμου. Ας αναλάβουν ευθύνη σε καίριες θέσεις νέοι άνθρωποι, με γνώσεις, ικανότητες, κατάρτιση, δοκιμασμένοι στον επαγγελματικό στίβο και την κοινωνική δράση. Είναι το πρώτο που θα κρίνει τις προθέσεις του επανεκλεγέντος Δημάρχου κ.Χαρχαλάκη. Τον καλούμε να εμπιστευτεί καινούργια στελέχη, συντασσόμενος και με την ετυμηγορία των ψηφοφόρων του.

Εμείς θα εναντιωθούμε σε κάθε προσπάθεια εξυπηρέτησης προσωπικών, επαγγελματικών ή κομματικών συμφερόντων.

Για εμάς η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί αυτόνομα από άλλες «εξουσίες», αλλά πάντα διεκδικητικά.

Να μην είναι υπηρέτης, αλλά άρχοντας στον τόπο της!

Να διεκδικεί από την κεντρική εξουσία και ταυτόχρονα να μην εξαντλείται σε «μικρό-ρουσφετάκια» προς την «εκλογική της πελατεία».

Να έχει όραμα για το μέλλον και να μην αρκείται στην διαχείριση της καθημερινότητας.

Όσοι δεν αρκούνται, όσοι «δεν βολευόμαστε» με την γραφειοκρατική διαχείριση μιας μίζερης πραγματικότητας, το γνωρίζουμε καλά:

“Είτε θα εξελιχθούμε είτε θα τελματώσουμε”…

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 + 15 =