Ξεκινά την Τετάρτη, 25/11/20, το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το οποίο θα διαρκέσει έως και τις 04/12/20, για πρώτη φορά ψηφιακά – ελέω πανδημίας – , μέσω της πλατφόρμας cinesquare.

Οι θεατές θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις προβολές, έχοντας έτσι την ευκαιρία να απολαύσουν διαμάντια της Έβδομης Τέχνης, να εντρυφήσουν στο έργο μεγάλων σκηνοθετών και να περιηγηθούν σε άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες μέσω αφιερωμάτων.

Το Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ

Το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου αποτελείται από επιλεγμένες νέες ευρωπαϊκές ταινίες που αναδείχθηκαν σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ και ελληνικές ταινίες που δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμη διανομή στην Ελλάδα.

Φέτος διαγωνίζονται οι ταινίες:

  • «Digger» / Τζώρτζης Γρηγοράκης
  • «Dolce fine giornata» («Słodki koniec dnia») / Jacek Borcuch
  • «Listen» / Ana Rocha de Sousa
  • «The Last Ones» («Viimeiset») / Veiko Õunpuu
  • «Yellow Cat» («Sary mysyq») / Adilkhan Yerzhanov
  • «Ανάμεσα Στη Ζωή Και Το Θάνατο» («Sepelenmis Ölümler Arasinda» 
  • «In Between Dying») / Hilal Baydarov
  • «Η Iδιοκτησία» (A Herdade / The Domain)  / Tiago Guedes
  • «Ιστορίες Από Το Δάσος Με Τις Καστανιές» («Zgodbe Iz Kostanjevih Gozdov» / «Stories From The Chestnut Woods»)  / Gregor Bozic
  • «Ντάνιελ ’16» / Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
  • «Ποιος, Ποιος Θα Φαγωθεί» / Ελπινίκη Βουτσά-Ρεντζεποπούλου
  • «Πολίτης Τρίτης Ηλικίας» / Μαρίνος Καρτίκκης

Σημαντικές Οδηγίες για την παρακολούθηση των ταινιών

Κάθε ταινία θα προβληθεί για 1 μόνο μέρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα προβολών.  Όλες οι προβολές έχουν γεωγραφικό περιορισμό στην Ελλάδα. Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη από τις 10 το πρωί (10.00 πμ) της ημέρας της μέρας του προγραμματισμού της, έως τις 10 το πρωί της επόμενης, οπότε και θα διακόπτεται η προβολή της. Κατά συνέπεια, μην ξεκινήσετε την προβολή π.χ. στις 9 το πρωί, γιατί θα χάσετε το τέλος!

Υπάρχει όριο 500 προβολών για κάθε ταινία, χωρίς τη δυνατότητα προκράτησης θέσης. Μόνον οι 500 πρώτοι θεατές θα μπορέσουν να δουν την κάθε ταινία. Κατ’ εξαίρεση, σε κάποιες ταινίες το όριο θεατών που μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε είναι μικρότερο.Όσο διαρκεί το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, οι ταινίες της ημέρας θα εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα. Κλικάρετε τη φωτογραφία τους για να μεταφερθείτε στη σελίδα τους, στην πλατφόρμα του cinesquare.

Σε διάφορα σημεία του website του φεστιβάλ, panoramafest.org θα βρείτε το λογότυπο του Cinesquare. Κλικάρετέ το και θα μεταφερθείτε στην αντίστοιχη ενότητα της πλατφόρμας. Όσο βρίσκεστε στην πλατφόρμα Cinesquare, μπορείτε να περιηγηθείτε στον πλήρη κατάλογο των ταινιών μας, ο οποίος έχει αναρτηθεί κι εκεί.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να βρουν το πρόγραμμα προβολών για κάθε ημέρα, εδώ.

Η Περιφέρεια Αττικής, συνδιοργανωτής του 33ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, αναφέρει τα ακόλουθα για το μεγάλο πολιτισμικό γεγονός:

«Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, ξεκινά αύριο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, διαδικτυακά, το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Γ. Πατούλης: «Αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα, ο πολιτισμός αποτελεί μία δημιουργική και πνευματική διέξοδο, για όλους μας. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να ενισχύει την καλλιτεχνική δημιουργία που δοκιμάζεται και να στηρίζει τους ανθρώπους της, με όσα μέσα διαθέτει»

Ξεκινά αύριο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία και πραγματοποιείται και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικών εισηγήσεων της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη και του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, αρμόδιου για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις Χ. Ρώμα.

Από την εποχή της έναρξής του, το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, αποτελεί ένα από τα πρώτα και λιγοστά στην Ευρώπη, Φεστιβάλ αφιερωμένο στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο, με το βασικό σκέλος του να αποτελείται από ένα πρόγραμμα με ταινίες και θέματα που αναφέρονται στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο, στον οποίο, βέβαια, ξεχωριστή θέση έχει και ο Ελληνικός Κινηματογράφος. Ιδιαίτερα φέτος, το 33ο Πανόραμα, εκτός από τις άλλες τακτικές του εκδηλώσεις περιλαμβάνει αρκετά προγράμματα αφιερωμένα στον ελληνικό κινηματογράφο. Όπως, κάθε χρόνο, τρεις διαφορετικές κριτικές επιτροπές θα απονείμουν το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας σε μια από τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος.

Το φετινό 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου θα διεξαχθεί από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου. Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και την πρόσβαση στις διαδικτυακές προβολές θα βρείτε στο www.panoramafest.org.

Με αφορμή την έναρξη του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα, ο πολιτισμός αποτελεί μία δημιουργική διέξοδο, ένα ισχυρό «πνευματικό αποκούμπι» για όλους μας. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να ενισχύει την καλλιτεχνική δημιουργία που δοκιμάζεται και να στηρίζει τους ανθρώπους της, με όσα μέσα διαθέτει».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fourteen + 18 =