troxaio-vouli-iasonas

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά το τροχαίο δυστύχημα της περασμένης Παρασκευής, έξω από τη Βουλή, όπου έχασε την ζωή του ο 23χρονος Ιάσονας, η οικογένεια του οποίου συγκίνησε το πανελλήνιο, δωρίζοντας τα όργανά του.

Το σοκαριστικό βίντεο που δημοσιεύθηκε αργά χτες τη νύχτα, στο οποίο έχουν καταγραφεί οι κρίσιμες στιγμές του τροχαίου δυστυχήματος έξω από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής στις 12 Μαρτίου, δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά τόσο για τις συνθήκες εκείνη την ώρα όσο και για το τι ακολούθησε.

Τα ερωτήματα

1. Γιατί ο αστυνομικός, που οδηγούσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη, επέλεξε να παρανομήσει κάνοντας αριστερή στροφή κόβοντας το αντίθετο ρεύμα, ιδιαίτερα την ώρα που δεν υπάρχει άλλος αστυνομικός να ρυθμίζει την κυκλοφορία (όπως παγίως και κακώς συμβαίνει στο συγκεκριμένο σημείο);

2. Γιατί μετακίνησε το αυτοκίνητο ο αστυνομικός οδηγός, ιδιαίτερα όταν η Τροχαία επισημαίνει ότι:

Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.

3. Ο Πρόεδρος της Βουλής πρέπει να απαντήσει: Πού πήγε μετά το δυστύχημα ο αστυνομικός οδηγός που προκάλεσε το γεγονός; Ισχύει ότι πήγε μέσα στο γκαράζ της Βουλής;

4. Γιατί μείωσε ταχύτητα ο οδηγός αστυνομικός του υπηρεσιακού όταν έκοψε το αντίθετο δεξί ρεύμα της Βασιλίσσης Σοφίας, στο οποίο κινείτο ο 23χρονος Ιάσονας, που έχασε τη ζωή του;

5. Τι έκαναν εκείνη την ώρα οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι να φυλάνε την είσοδο και να ρυθμίζουν την είσοδο των οχημάτων; Στο βίντεο φαίνονται τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί να στέκονται ή να περιφέρονται στο χώρο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twelve − 9 =