covid-19-emvolio

Η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία χτύπησε και πάλι! Θύμα της αυτή τη φορά, ο εμβολιασμός των αλλοδαπών, που δείχνει να μένει μετέωρος, παρά τα νομοθετήματα σε κεντρικό επίπεδο.

Καλή η θεωρία, αλλά στην πράξη, το σύστημα χωλαίνει, με τις διάφορες υπηρεσίες να πετούν το μπαλάκι η μία στην άλλη, για μια υπόθεση που δείχνει να έχει ξεκινήσει στραβά εξαρχής.

Για την ακρίβεια, ξεκίνησε με ένα ωραίο αμπαλάζ, εν είδει νομοθετήματος που περάστηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την 09/03/21. Εκεί, ορίζεται η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αίτησης για όσους αλλοδαπούς δεν διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α. ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.), μέσω της οποίας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr μπορούν να προμηθευτούν προσωρινό Α.Μ.Κ.Α., ώστε στην συνέχεια να εμβολιαστούν.

Αυτό πιστοποιεί και η ανακοίνωση, με ημερομηνία 16/03/21, του Τριφυλλείου Νοσοκομείου, μέσω της οποίας γνωστοποιείται και η εμπλοκή του Κ.Ε.Π. στην πορεία της διαδικασίας.

Και κάπου εδώ, αρχίζει το μπάχαλο.

Από το Κ.Ε.Π. Κυθήρων δηλώνουν άγνοια επί του θέματος, όπως γράφτηκε και στον ιστότοπο adelinfm το πρωί της Παρασκευής, 19/03. Κάτι που επιβεβαιώσαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Ελένη Μαγονέζου, υπεύθυνη στο τοπικό Κ.Ε.Π. Η κα Μαγονέζου μας δήλωσε ότι από πέρυσι, αλλάζει διαρκώς η εγκύκλιος για την χορήγηση Α.Μ.Κ.Α. και την στιγμή που μιλάμε, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση από την κεντρική εξουσία για το τί μέλει γενέσθαι.

Νόμος όμως υπάρχει, και πρόκειται για τον 4782, του 21, με το άρθρο 248 να περιγράφει επακριβώς την διαδικασία που αναφέραμε και πιο πάνω, όπως μας επιβεβαίωσε και ο Δήμος, όταν αποταθήκαμε για λεπτομέρειες.

Επομένως, το πρόβλημα θα πρέπει να αναζητηθεί στα… κεντρικά, ήτοι στο υπουργείο Εργασίας, όπου, όπως μας ενημέρωσε η κα Μαγονέζου, έχει αποταθεί το Κ.Ε.Π. Κυθήρων, μέσω του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δίχως να έχει πάρει μέχρι στιγμής απάντηση, όπως επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων στα Κ.Ε.Π. (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.), κος Παναγιώτης Κοχύλης. «Περιμένουμε την σχετική εγκύκλιο ΔΟΛ ΚΕΠ», μας ανέφερε ο κος Κοχύλης, σε μια ακόμα στροφή στο ατελείωτο γαϊτανάκι του «περίμενε».

Την ίδια ώρα, στην αναμονή βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, πολλοί από τους οποίους έχουν υποβάλλει τα στοιχεία τους στην εμβολιαστική πλατφόρμα εδώ και δύο μήνες, όπως μας πληροφόρησε ο δημοτικός σύμβουλος, Μάνος Τριφύλλης.

Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία. Ενδεχομένως, σαν μια ακόμα χάντρα στο ατελείωτο κομπολόι της χαοτικής κεντρικής εξουσίας. Η οποία στέκει, στη μέση, σαν τη βασίλισσα – μέλισσα και δίνει το ρυθμό για να χορέψουν οι πάντες στο άκουσμα του «να σε κάψω Γιάννη, να σ’αλείψω μέλι».

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 − one =