kythira chytra

Έγινε και αυτό! Με απόφαση της Επιτροπής Εγχωρίου προωθείται η ενοικίαση της σπηλιάς στη βραχονησίδα Χύτρα, νοτίως του όρμου Καψαλίου Κυθήρων.

Ως γνωστόν στη σπηλιά της Χύτρας κατά τους θερινούς μήνες τουριστικά πλοιάρια μεταφέρουν επισκέπτες για περιήγηση. Όπως διατυπώνεται στην απόφαση της επιτροπής ζητήθηκε σχετική γνωμοδότηση από νομικό σύμβουλο, ο οποίος την ανέγνωσε και την παρέδωσε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι τον πρόεδρο Ευάγγελο Βενάρδο και τα μέλη Βρεττό Πρωτοψάλτη, Γιώργο Μεγαλοκονόμο, Ιωάννη Βάρδα και Δημήτρη Πανάρετο. Ο νομικός σύμβουλος μάλιστα πρότεινε τη διαδικασία ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού, μετά την λήξη των περιορισμών λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τον οποίο η εκμίσθωση της σπηλιάς στη νησίδα Χύτρα θα έχει τιμή εκκίνησης €5.000,00 ετησίως.

Το θέμα αυτό της απόφασης έχει ήδη πάρει έκταση και συζητείται εντόνως στην τοπική κοινωνία σε συνδυασμό με τις αποφάσεις για τις μισθώσεις των παραλιών του νησιού. Στο Kythera.News παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε εδώ την απόφαση:

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 2 =