menoume-edo

Δύο σοβαρά θέματα, θίγει, με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη “Κύθηρα – Αντικύθηρα, Μένουμε Εδώ”.

Το πρώτο, αφορά το Τριφύλλειο νοσοκομείο και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, σε συνάρτηση και με την διαπιστωμένη ανυπαρξία εμβολίων για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών.

Στο δεύτερο, εκφράζει τις επιφυλάξεις της, αναφορικά με την διαδικασία εκμίσθωσης παραλιών από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

α)    Οι φιλότιμες προσπάθειες των  αρμοδίων του Τριφυλλείου νοσοκομείου Κυθήρων για προστασία απο τον πανδημία και η μέχρι σήμερα ομαλή ροή εμβολιασμών αξίζουν έπαινο.

Δυστυχώς τα δεδομένα ανατράπηκαν απο την ανυπαρξία εμβολίων για την ηλικιακή ομάδα 60 – 64 ετών. Η πλατφόρμα εγγραφής ανακοινώνει ότι δεν υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο στα Κύθηρα .

Ζητάμε απο την διοίκηση επίσημη ενημέρωση των κατοίκων του δήμου μας για το θέμα και ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυση του προβλήματος.

β)  Αντιμετωπίζουμε  με σοβαρές επιφυλάξεις την ανακοίνωση εκμίσθωσης παραλιών  απο την Επιτροπή εγχωρίου περιουσίας.

Κατ αρχήν  η παραχώρηση εναντι μισθώματος θαλάσσιας περιοχής στην Χύτρα είναι προφανώς  παράλογη. Ζητάμε να ανακληθεί άμεσα και να εφαρμοστεί ότι προβλέπει η νομοθεσία για την είσπραξη δημοτικού φόρου απο τουριστικές δραστηριότητες.

Κατα δεύτερον αναρωτιόμαστε αν η  αύξηση των μισθωμάτων που ανακοινώθηκε δικαιολογείται απο τις περιορισμένες προσδοκίες για τον τουρισμό στα νησιά μας . Η αγωνία της επιτροπής για τα έσοδα της Εγχωρίου δεν πρέπει να οδηγεί σε αύξηση του κόστους για τους επισκέπτες του νησιού μας και επιπλέον ενέχει τον κίνδυνο άγονου αποτελέσματος.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γιώργος Διδυμιώτης

Δημήτρης Κοντολέων

Μάνος Τριφύλλης

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen − 14 =