Βασιλακόπουλος: «Το self test έχει 40% – 50% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό»

Ο καθηγητής επεσήμανε μεταξύ άλλων πως το αρνητικό self test, «δεν αθωώνει τους αρνητικούς».

Το μοριακό τεστ, έκρινε ως το πλέον αξιόπιστο για την διάγνωση του κορονοϊού, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο κος Βασιλακόπουλος, που μιλούσε στην πρωινή εκπομπή του OPEN, “Ώρα Ελλάδος”, σημείωσε παράλληλα, πως την δεδομένη χρονική στιγμή, με την επιδημία να βρίσκεται σε φάση υψηλού επιπολασμού, το αρνητικό self test δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτα. Πρόσθεσε μάλιστα, πως υπάρχει μια πιθανότητα της τάξης του 40-50% το αρνητικό αποτέλεσμα στο αυτοδιαγνωστικό τεστ, να είναι ψευδές. Άρα, το ζητούμενο παραμένει, σε κάθε περίπτωση, να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Από την άλλη, διαβεβαίωσε ότι η ένδειξη «θετικό» ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ενώ φρόντισε να επαναλάβει πως το αρνητικό self test, «δεν αθωώνει τους αρνητικούς».

Πρόσθεσε ότι «το αρνητικό self test έχει πιθανότητα να είναι ψευδές», κι εξήγησε: «Δεν είναι επισφαλές. Με το self test θα βρούμε πάρα πολλούς απ’ αυτούς που έχουν λοίμωξη με υψηλή συγκέντρωση, που είναι πολύ μεταδοτικοί. Θα χάσουμε και κάποιους αρνητικούς δηλαδή, που έχουν τη νόσο και θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να προσέχουμε. Αν υπήρχε λύση να βρίσκαμε όλους τους θετικούς και τους αρνητικούς, θα είχαμε λύσει το θέμα παγκοσμίως και θα είχε τελειώσει η πανδημία. Η κυβέρνηση πήρε πολύ σωστή απόφαση να γίνονται δύο self test, γιατί ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος. Θα πρέπει και όσοι είναι αρνητικοί να συνεχίσουν να προσέχουν».

Εν κατακλείδι, ο καθηγητής τόνισε πως τα συγκεκριμένα τεστ, παρότι αρκετά αξιόπιστα, εντούτοις δεν αποτελούν πανάκεια, κάτι που ισχύει και για τα rapid tests. «Το πιο αξιόπιστο απ’ όλα τα τεστ είναι το μοριακό που έχει 30% πιθανότητα ψευδούς αποτελέσματος. Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό. Τα κρούσματα είναι πολλά αλλά όχι επιθετικώς αυξανόμενα» κατέληξε.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Ισχυρό παραμένει το αφήγημα των ελληνικών μετοχών

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν είναι πλέον η «φθηνή» αγορά...

Ικανοποίηση Τραμπ για τη συμφωνία Σαουδικής Αραβίας-Τουρκίας-Πακιστάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Κυριακή «πολύ ευτυχής»...

Νέα ένταση στο Αιγαίο: Η Τουρκία ανακήρυξε δύο θαλάσσια πάρκα. Άμεση αντίδραση από ΥΠΕΞ

Η Τουρκία προχώρησε στην επίσημη ανακήρυξη δύο «Εθνικών Θαλάσσιων...

Η Αψίδα του Καραβά μέσα στον χρόνο

Σχεδόν έναν αιώνα ιστορίας κουβαλά η χαρακτηριστική Αψίδα του...
00:00:55

Δεύτερο διαδοχικό ασημένιο μετάλλιο ο Εμμανουήλ Καραλής, 4ο χρυσό ο Ντουπλάντις

Όπως το 2024 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img