tsipras-mitsotaki-kanenas-prothipourgos

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών. «Η κυβέρνηση πλέον δεν μπορεί να παραμένει ούτε μία ημέρα στη θέση της», τονίζοντας υποβάλλοντας την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη «για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της διαφάνειας».

«Εμείς αυτή την εκτροπή δεν δικαιούμεθα να την καταπιούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά από την Ολομέλεια, έχοντας νωρίτερα αποκαλύψει έξι πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα δημοσιεύματα του Documento.

«Έχουμε μονάχα το Σύνταγμα και τα εργαλεία που η Δημοκρατία μας προσφέρει. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αμετάκλητα ένοχοι σε αυτή την υπόθεση. Η παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας όσων έκαναν πεδίο υποκλοπών την εθνική μας ασφάλεια, είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και τα δικαιώματα.

«Τέσσερις οι διατάξεις παρακολούθησης Χατζηδάκη από την εισαγγελέα Βλάχου. Για τους δε στρατιωτικούς οι διατάξεις αφορούσαν διάστημα από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Μάιο του 2022. Η ΕΥΠ του Μητσοτάκη άκουγε για περίπου δύο χρόνια. Η αρμόδια εισαγγελέας έχει υπογράψει δεκάδες διατάξεις για την παρακολούθηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθούνται οι ταγοί της εθνικής μας ασφάλειας;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 − 14 =