eric-defever

Θλίψη προκαλεί στο νησί η είδηση για την απώλεια του αγαπημένου μας Γάλλου, του Έρικ Ντέφεβερ. Ο Έρικ έφυγε χθες ενώ βρισκόταν στην πατρίδα του, την Γαλλία. Ένας άνθρωπος που αγάπησε το Τσιρίγο και τους Τσιριγώτες όσο λίγοι, ταίριαξε την ζωή του μαζί τους και πάντα χαμογελαστός έζησε, δούλεψε, μεγάλωσε την οικογένειά του στο νησί και μας χάριζε πάντα το ζεστό χαμόγελο του.

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Ο Έρικ Ντέφεβερ ήρθε με την σύζυγό του Φλοράνς και την κόρη τους Βανίλια στα Κύθηρα στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αγόρασε την επιχείρηση του Ριζομάρκου στο Καψάλι. Σε σύντομο διάστημα η κρεπερί “Vanilia” έγινε το σημείο αναφοράς για Καψαλιώτες, Τσιριγώτες και επισκέπτες του νησιού. To 2018 η κρεπερί άλλαξε χέρια. Ο Έρικ ανέβηκε στη Χώρα και δούλεψε για τα τελευταία 5 χρόνια στο Καφέ Vengera στην πλατεία Στάη.

Δημιουργικός και δραστήριος πάντα, ο Έρικ Ντέφεβερ διετέλεσε πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Καψαλίου στην εποχή που διοργανώθηκαν μια σειρά από σημαντικά γεγονότα, πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Οι γιορτές Μουσικής, συναυλίες, περιβαλλοντικές δράσεις, η απόκτηση Γαλάζιας Σημαίας στο Καψάλι, ο τουριστικός χάρτης, τα μπλουζάκια με την Χύτρα, ο καλλωπισμός των κοινόχρηστων χώρων είχαν την «υπογραφή» του Έρικ. Ο Γάλλος που αγάπησε τα Κύθηρα όσο λίγοι, δεν φοβήθηκε ποτέ να συγκρουστεί για το καλό του νησιού όπως εκείνος πίστευε, δεν φοβόταν να μιλήσει ανοιχτά για τα καλώς ή τα κακώς κείμενα.

Η απώλεια του Έρικ από την ζωή του νησιού είναι μεγάλη και αναντικατάστατη.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 + ten =