tsipras-se-mitsotaki

Άναψε η συζήτηση στη Βουλή, κατά την δευτερολογία των πολιτικών αρχηγών για την διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα το καλοκαίρι του 2021.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε «κυνικό τυμβωρύχο» τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις αιτιάσεις του τελευταίο γύρω από την τραγωδία στο Μάτι και την φράση που χρησιμοποίησε ότι «τώρα μετράμε στρέμματα, στο Μάτι μετρούσαμε φέρετρα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑΠΣ κρίθηκε στις εκλογές και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τα γεγονότα στο Μάτι: «Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και όλοι αναλάβαμε την οδύνη αυτής της καταστροφής είπε» και διερωτήθηκε εάν ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τον κ. Χρυσοχοϊδη που κάθεται δίπλα του στη Βουλή να παραιτηθεί. Είπε χαρακτηριστικά ότι την επομένη της τραγωδίας στο Μάτι ο ίδιος ως πρωθυπουργός ζήτησε από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα να δρομολογήσει ως όφειλε την διαδικασία παραίτησής του, συζήτηση που άνοιξε ο ίδιος ο πρώην υπουργός.

«Εχετε κάνει αυτήν την κουβέντα με τον κ. Χρυσοχοϊδη που κάθεται δίπλα σας ή κρατούσε συνεχώς τη μάνικα»; ρώτησε με ένταση και θύμισε συζήτηση που είχε σε κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη. Κατά τον Αλέξη Τσίπρα λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του Μ. Χρυσοχοϊδη πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι τού είχε πει πως «έχει ο καιρός γυρίσματα» και συγχρόνως τού ευχήθηκε όσο θα είναι πρωθυπουργός να μην του τύχει μία τέτοια ανθρώπινη τραγωδία.  Επιπλέον, διερωτήθηκε «τί χρωστά ο πρωθυπουργός στους κ.κ. Τσουβάλα και Κολοκούρη» που είχαν ευθύνες επιχειρησιακές για την τραγωδία στο Μάτι και αναβαθμίστηκαν επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Καυτηρίασε το γεγονός πως ο πρωθυπουργός είπε με περιπαικτικό τρόπο στη Βουλή ότι οι κάτοικοι των καμμένων περιοχών «θέλουν ένα ελικόπτερο πάνω από τον οικισμό τους», είπε ότι η «συγγνώμη» Μητσοτάκη είναι «υποκριτική» αφού όλα αυτά τα λέει εκείνος που σήκωσε δύο στρατιωτικά ελικόπτερα για να πάει στην Επίδαυρο για να δει τον Λιγνάδη και για να μην χαλασει τις διακοπές του στην Αντίπαρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό στον επόμενο ανασχηματισμό να φτιάξει σχήμα 58 υπουργών, διότι είναι ειρωνεία κάτι τέτοιο να συμβαίνει σ’ αυτό που ονομάζεται επιτελικό κράτος. Κατέληξε λέγοντας σάς καλώ «να μιλάτε λιγότερο και να πράττετε περισσότερο».

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 − 2 =