syriza

Τηλεδιάσκεψη για την πορεία της πανδημίας, είχε ο Αλέξης Τσίπρας με γιατρούς, λοιμωξιολόγους και μέλη της επιστημονικής επιτροπής.

Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία παρέστη και ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για την Υγεία, Ανδρέας Ξανθός, εκφράστηκε έντονη ανησυχία για τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων παρά το lockdown, ενώ τέθηκαν κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία βάση των οποίων η Επιτροπή διαχειρίζεται την πανδημία.

Η διαφάνεια, σε συνάρτηση με την δημοσιότητα των επιδημιολογικών στοιχείων ανά περιφέρεια, θεωρούνται από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κρίσιμα θέματα για την λήψη έγκαιρων και έγκυρων αποφάσεων σχετικά με την προσπάθεια ανάσχεσης της πορείας του ιού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κύριος Τσίπρας αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Δράμα, όπου τοπικοί φορείς του παραπονέθηκαν πως δεν είχαν καμία επίσημη ενημέρωση για τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ η πλήρης απουσία δειγματοληπτικών τεστ δεν έδωσε κανένα στοιχείο για την επιδείνωση της καμπύλης μετάδοσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πιαστούν οι πάντες εξαπίνης, όταν εν μία νυχτί η περιοχή μετατράπηκε από πράσινη σε κόκκινη.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε τον προβληματισμό του για τη σταθερή αύξηση των αριθμών των διασωληνωμένων πολιτών, καθώς και τον διαρκώς υψηλό αριθμό θανάτων. Εξέφρασε δε την απορία, γιατί δεν δίνονται στοιχεία για την αναλογία θανάτων εντός και εκτός ΜΕΘ.

Από την πλευρά των επιστημόνων, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρχει δημοσιότητα όλων των επιδημιολογικών δεδομένων και πλήρης διαφάνεια από τη πλευρά του ΕΟΔΥ. Τόνισαν, επίσης, ότι η εικόνα εξέλιξης των κρουσμάτων ανά περιφέρεια δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής υπ’ όψιν της Επιτροπής.

Ως προς τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όλοι συμφώνησαν με την ανάγκη άμεσης επίταξης ιδιωτικών κλινικών και αύξησης του αριθμού των διενεργούμενων τεστ, με συνταγογράφησή τους, ώστε να είναι προσβάσιμα σε όλους και να υπάρχει σαφής εικόνα της διασποράς στην κοινότητα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eleven − one =