«Πυρά» κατά των ΗΠΑ στη σκιά της άρσης του εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία εξαπέλυσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αναφέρθηκε και στην Ελλάδα.

Το ζύγι των ΗΠΑ χάλασε» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στην αμερικανική απόφαση για άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «παρά τις δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ πως είναι αμερόληπτοι, χάλασε το ζύγι των ΗΠΑ. Δεν κρατούν ισορροπίες και αποφάσισαν την άρση του εμπάργκο όπλων στους ελληνοκυπρίους για ένα έτος. Του είπα του Μπλίνκεν ‘γιατί το κάνατε αυτό;’, μου είπε ‘διότι συνεργάστηκαν μαζί μας στο ζήτημα της υπόθεσης μαύρου χρήματος».

«Ως αντάλλαγμα πας και δίνεις όπλα;»

Και συνέχισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ: «Καλά, ως αντάλλαγμα αυτού πας και δίνεις όπλα; Διότι αυτά τα όπλα είναι εναντίον των Τούρκων. Κι εμείς τι κάναμε; Στείλαμε ενισχύσεις και θα στείλουμε κι άλλες. Εκείνοι όταν αποφασίζουν, όμως εμείς κάνουμε βήματα».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε: «Και στο ζήτημα της Ελλάδας, υπάρχουν κάποιες βάσεις στην Ελλάδα. Μας απαντούν και λένε πως αυτές είναι σχετικά με τη Ρωσία λόγω της παρουσίας της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Όμως για την Ελλάδα και τους Ελληνοκυπρίους λέμε το εξής. Δεν έχει σημασία ποιον έχουν από πίσω τους και ποιοι τους υποστηρίζουν. Έχει σημασία ποιος είναι απέναντι τους! Η Τουρκία έχει σημασία, όχι ποιος τους υποστηρίζει».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε στις ΗΠΑ και για την αντίδραση της Ουάσινγκτον στην απόφαση του ΟΠΕΚ+.

«Αυτά τα νταηλίκια σε χώρες του ΟΠΕΚ και τη Σαουδική Αραβία δεν είναι σωστά».

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Η απόφαση που πήραν οι χώρες του ΟΠΕΚ ίσως σας αρέσουν και ίσως όχι. Αυτό δεν έχει σημασία. Όμως βλέπουμε πως μια χώρα απειλεί τις άλλες χώρες και κυρίως την Σ.Αραβία αυτά τα νταηλίκια δεν είναι σωστά. Δεν θεωρούμε σωστό οι ΗΠΑ να πιέζουν τη Σαουδική Αραβία και οποιαδήποτε άλλη χώρα για το θέμα αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eleven − 10 =