Με ένα αξιοθαύμαστο σερί επιλογών που ξεκίνησε το 2016 με την «Lady Macbeth» του Γουίλιαμ Όλντροϊντ, συνεχίστηκε με το τηλεοπτικό «The Little Drummer Girl» του Παρκ Τσαν-γουκ και αποθεώθηκε με το «Μεσοκαλόκαιρο» του Άρι Άστερ, η Φλόρενς Πιου επιστρέφει δυναμικά μετά την υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Γυναικείου με τις «Μικρές Κυρίες» και την συμμετοχή της στην «Μαύρη Χήρα» του MCU.

Στη νέα της ταινία, που αναμένεται μετά το πολυσυζητημένο «Don’t Worry Darling» της Ολίβια Γουάιλντ,  η Πιου συνεργάζεται με τον Σεμπαστιάν Λέλιο. Όπου Λέλιο σημειώστε Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας για το «Μια Φανταστική Γυναίκα» με τη Ντανιέλα Βέγκα και Οικουμενικό Βραβείο στο Φεστιβάλ Βερολίνου για την «Γκλόρια».

Ο Λέλιο διασκευάζει το μυθιστόρημα της Έμα Ντόναχιου (είναι η συγγραφέας του οσκαρικού «Δωματίου» με την Μπρι Λάρσον) με τίτλο «Το Θαύμα» που εκδόθηκε το 2016. Η ιστορία μας πηγαίνει πίσω στο 1859 στην ενδοχώρα της Ιρλανδίας, όπου μια αγγλίδα νοσοκόμα (Πιου) εξετάζει την περίεργη υπόθεση ενός 11χρονου κοριτσιού που κατοικεί σε ένα μικρό χωριό και ισχυρίζεται πως έχει επιβιώσει μετά από μήνες ασιτίας. Το «θαύμα» θα προσελκύσει επισκέπτες και δημοσιογράφους, θα σταθεί όμως και αφορμή για τη συνάντηση δυο αγνώστων που μεταμορφώνουν η μια την ζωή της άλλης, ένα ψυχολογικό θρίλερ, αλλά κυρίως μια ιστορία αγάπης ενάντια στο Κακό.

Το τρέιλερ πάντως υπόσχεται μία ανατριχιαστική ιστορία με την Φλόρενς Πιου να φαντάζει κυρίαρχη σε κάθε σκηνή και την ατμόσφαιρα να παραπέμπει κάπου ανάμεσα σε «The Witch» και «Σκοτεινό Χωριό». Το «The Wonder» έκανε πρεμιέρα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, αναμένεται στις αίθουσες αρχές Νοέμβρη και στο Netflix 16/11.

Του Πάνου Γκένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 5 =