Εκδήλωση διοργάνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 για να τιμήσει τους Κυθήριους και τις τοπικές αρχές, ύστερα από το ναυάγιο στο Διακόφτι, την 5η Οκτωβρίου, όπου διασώθηκαν 80 Αφγανοί πρόσφυγες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τιμήθηκαν ο Δήμαρχος Κυθήρων , η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Βάσω Μπόγρη, οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ο εκπρόσωπος της Ομάδας Διάσωσης Βρεττός Σκλάβος, ο ιδιοκτήτης του γερανού με τους ανιψιούς τους Παναγιώτη και Δημήτρη, ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μεγαλοκονόμος με αντιπροσωπεία υγειονομικών, ο Σπύρος Κασιμάτης, ο Γιώργος Κοντολέων εκπρόσωπος των αλιέων, ο καπετάνιος του F/B Aqua Jewel.

Η τιμητική εκδήλωση τελέστηκε υπό την παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, του υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη και του Υφυπουργού Κώστα Κατσαφάδου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Κυθήρων Χαράλαμπος Σούγιαννης και Παναγιώτης Ζαντιώτης εκπρόσωποι των Κυθηραϊκών Σωματείων και αρκετοί

ΠΟΙΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΑΝ (αναλυτικά)

Αναλυτικά στην διάρκεια της τελετής για την συνεισφορά τους στην επιχείρηση ς των 80 συνανθρώπων μας, βραβεύθηκαν οι εξής:

– Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.

– Ο Δήμαρχος Κυθήρων, .

– Η Διοικητής του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κυθήρων, Υποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Νίκη Γιαννακοπούλου, η οποία και παρέλαβε και τα βραβεία του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων καθώς και ο Λιμενοφύλακας Κωνσταντίνος Καμπανόπουλος που υπηρετεί στη Λιμενική Αρχή Κυθήρων.

– Ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων, Πυραγός Σπυρίδων Φουντουλάκης, ο οποίος παρέλαβε και τα βραβεία του προσωπικού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων καθώς και των Εθελοντών Πυροσβεστών.

– Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κυθήρων, Υπαστυνόμος Α΄ Τριαντάφυλλος – Αντώνιος Πηλίκος, ο οποίος παρέλαβε και το βραβείο του Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κυθήρων Ανθυπαστυνόμου Κουτσοκώστα Νικόλαου.

– Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων «Τριφύλειο», Γεώργιος Μεγαλοκονόμος.

– Ο γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων, Ευστράτιος Αθανασόπουλος.

– Η νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων, Μαρία Κοντολέων-Καλλιγέρου.

– Ο Βρεττός Σκλάβος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

– Ο Γεώργιος Κοντολέων, μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Σκαφών.

– Ο Μιχαήλ Πρωτοψάλτης.

– Ο Δημήτριος Πρωτοψάλτης.

– Ο Παναγιώτης Πρωτοψάλτης.

– Ο Σπυρίδων Κασιμάτης και

– Ο Χρήστος Τζουάνης.

Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα ενεργεί με βάση το διεθνές δίκαιο – Βράβευση για την των 80 μεταναστών στα

Για ξεχωριστό παράδειγμα αλληλεγγύης και θάρρους, ανθρωπιάς και δύναμης της ανθρώπινης θέλησης, έκανε λόγο σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας , κατά διάρκεια τελετής βράβευσης όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 80 μεταναστών στο Διακόφτι Κυθήρων.

«Η χώρα μας πράττει το αυτονόητο. Προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της. Ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Όσο και αν σε κάποιους αυτό δεν αρέσει, αυτό θα συνεχιστεί» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία συστηματικά τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα παραβιάζοντας όχι μόνο τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και επιτρέποντας στα κυκλώματα των διακινητών να δρουν ανενόχλητα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές, ενώ την ίδια στιγμή διαστρέφοντας την πραγματικότητα, κατηγορεί την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , σε χαιρετισμό του τόνισε ότι αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον ίδιο να βραβεύει ανθρώπους που συνεχίζουν να σώζουν ζωές την ώρα που κάποιοι από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου τους στέλνουν στον θάνατο.

«Στο πρόσωπό σας τιμούμε όλους αυτούς τους πολίτες και φυσικά τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής που παραδίδουν μαθήματα αυτοθυσίας και ανθρωπιάς. Θα είμαστε πάντα ως Ελλάδα απέναντι στα αδίστακτα κυκλώματα που εμπορεύονται και εργαλειοποιούν ανθρώπους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο» τόνισε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eighteen − nine =