Με τα χρώματα της θλίψης είναι βαμμένη η επόμενη μέρα του φρικτού ναυαγίου που έλαβε χώρα λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης, 05/10 ανατολικά του λιμανιού του Διακοφτίου, 1 ναυτικό μίλι ανατολικά από την γέφυρα των Μακρυκυθήρων.

Ιστιοφόρο, στο οποίο, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, επέβαιναν 95 άνθρωποι, προσέκρουσε στα βράχια και βυθίστηκε.

Στο σημείο βρέθηκε «παραπλέον πλοίο (σ.σ. Aqua Jewel), ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες, ενώ έσπευσαν και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Οι διασωθέντες, οι αγνοούμενοι

Δεδομένου ότι η επιχείρηση διάσωσης είναι ακόμα σε εξέλιξη, η ενημέρωση παρέχεται με κάθε επιφύλαξη, μέχρις ότου διασταυρωθεί.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι επιβαίνοντες στο σκάφος ήταν περίπου 95, αφγανικής καταγωγής. Από αυτούς, 69 έχουν διασωθεί και μεταφερθεί στο σχολείο των Φριλιγκιανίκων. Οι 44 είναι άντρες, οι 7 γυναίκες, ενώ υπάρχουν και 18 ανήλικοι. Επίσης, 11 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Οι υπόλοιποι αγνοούνται.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × 2 =