Απέναντι στον Riot στο πρώτο Venom, ο Τομ Χάρντι βγήκε νικητής έχοντας να αντιμετωπίσει έναν λογικό παράφρονα. Στο Venom 2: Let There Be Carnage, ο villain που έχει να αντιμετωπίσει είναι τόσο τρελός, που θα τρόμαζε και τον Riot.

Δε χρειάζεται να το πούμε εμείς, αλλά θα το πούμε εμείς: θα βλέπαμε με κλειστά μάτια όποια ταινία περιλαμβάνει τον Γούντι Χάρελσον σε ρόλο κακού. Βέβαια, αυτό είναι αδόκιμο, γιατί αν κλείναμε τα μάτια, δε θα μπορούσαμε να δούμε την ταινία, αλλά ας του δώσουμε μια ποιητική χροιά κι ας πούμε ότι θα τη βλέπαμε με την καρδιά που θα φώναζε «Γούντι Γούντι» και δε θα εννοούσε τον καουμπόι από το Toy Story.

Στο επίσημο trailer του Venom 2 που κυκλοφόρησε και το οποίο περιμέναμε να δούμε το περασμένο φθινόπωρο, αλλά θα το απολαύσουμε στο προσεχές, το symbiote έχει προσαρμοστεί στα γήινα δεδομένα, προσπαθεί να υπακούσει τον κανόνα «Δεν τρώμε άλλους ανθρώπους» και φαίνεται να έχει γίνει υπηρετικό προσωπικό για τον Έντι Μπροκ που τον ταΐζει μπόλικη σοκολάτα για να μην υποκύπτει στην ανθρωποφαγία. Ο Μπροκ δεν έχει αλλάξει καθόλου, ίσα ίσα που έχει γίνει περισσότερο ρεμάλι από πριν.

Κι ως τέτοιο θα πρέπει να σταματήσει τον Κλίτους «Λάζαρο» Κασάντι που μόνο από το βλέμμα σε κάνει να τρομάζεις κι ας έχεις 100 symbiotes μέσα σου.

Στην ταινία που στόχος είναι να κάνει πρεμιέρα 24 Σεπτεμβρίου σε κινηματογραφικές αίθουσες και μόνο, ο Έντι Μπροκ θα τα βάλει με τον κύριο Carnage, έναν άλλον που έχει μέσα του ένα symbiote, μόνο που για τον Κλίτους δεν υπάρχει κανόνας «Δεν τρώμε ανθρώπους». Έχουμε δηλαδή τη σύγκρουση δύο κόσμων, ηθικής και μη ηθικής.

Ο στόχος ούτως ή άλλως είναι να παρουσιαστούν ως δύο όμοια ανόμοιοι, μιας και ο Carnage ως κρατούμενος, δέχεται να μιλήσει μόνο στον Έντι και σε κανέναν άλλον. Ίσως έτσι να παίζει με το μυαλό του εν όψει μιας μεταγενέστερης κίνησης στη σκακιέρα.

Το πολύ σημαντικό για το Venom 2 είναι ότι εκτός από το δίδυμο Χάρντι-Χάρελσον, έχουμε στη σκηνοθεσία τον τιτάνα Άντι Σέρκις που είναι από τους καλύτερους στο πώς να αποτυπώσει τόσα CGI.

Το trailer μας δίνει και μια εικόνα από το Arkham του MCU, δηλαδή το Ravencroft Institute for Criminally Insane κι αυτό μπορεί να είναι μια γέφυρα σύνδεσης του σύμπαντος του Venom με το MCU συνολικά, εν όψει και του Spider-Man: No Way Home όπου θα δούμε ένα multiverse, αλλά και του Morbius που θα έρθει το 2022 με τον Τζάρεντ Λέτο.

Και δεν είναι το μόνο easter egg, αφού βλέπουμε τον αστυνομικό Μάλιγκαν να διαβάζει την εφημερίδα Daily Bugle, με τις μέσα σελίδες να γράφουν κάτι που μοιάζει με «AVENGERS LEVEL NIGHTMARE», το οποίο επίσης αφορά τη μυθολογία του Morbius.

Τέλος, το trailer αφήνει αναπάντητο το ερώτημα τους fans για το αν το Carnage είναι εν τέλει το Maximum Carnage, που θα μπορούσε να σημάνει και μια εμφάνιση του Spider-Man.

Όλα αυτά παραμένουν πάντως θεωρίες μέχρι να προβληθεί η ταινία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − 19 =