υνεχίζεται για τρίτη ημέρα η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή του Σχίνου Λουτρακίου. Τα πύρινα μέτωπα είναι πολλά και διασκορπισμένα ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Η δεύτερη ημέρα χαρακτηρίστηκε από συνεχείς αναζωπυρώσεις και συνεχείς εκκενώσεις οικισμών.

πυρκαγια κορινθια σχινος

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ευρωπαϊκού σύστημα πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές (European Forest Fire Information System – EFFIS) τα καμένα στρέμματα στην περιοχή έχουν ξεπεράσει τα 71.000 μέχρι και αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με στέλεχος του πυροσβεστικού σώματος, το μόνο θετικό νέο μέχρι στιγμής είναι πως οι θυελλώδεις άνεμοι των προηγούμενων ημερών έχουν εξασθενήσει. «Στόχος είναι να οριοθετηθεί μέσα στην ημέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται πως η ανησυχία που εκφράζεται τις τελευταίες ώρες από την Πυροσβεστική αφορά τις περιοχές Καλκάκι και Παπαγιαννεϊκα. Μάλιστα για τη δεύτερη περιοχή δόθηκε εντολή εκκένωσης από τις αρχές.

Σχίνος

Meteo: Τι οδήγησε στην καταστροφική πυρκαγιά

Σε μια πρώτη ανάλυση για την καταστροφική πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας προέβη το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το meteo παραθέτει τα μετεωρολογικά στοιχεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς η οποία έγινε ανεξέλεγκτη και εξακολουθεί να καίει με διαρκείς αναζωπυρώσεις τα Γεράνεια Όρη, πλήττοντας τους νομούς Κορινθίας και Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo είχαμε:

  • Μηδενικές βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή επί 26 ημέρες
  • Μέσα σε διάστημα 95 ημερών είχαμε μόλις 6 ημέρες βροχοπτώσεων, με ύψος βροχόπτωσης μικρότερο των 30 χιλιοστών
  • Επνεαν πολύ ενισχυμένοι άνεμοι με ριπές ταχύτητας μεταξύ 50 χλμ./ω-66 χλμ./ώρα.
  • Η πυρκαγιά ανέπτυξε την Πέμπτη, τον δικό της καιρό
  • Η ακραία συμπεριφορά της πυροδοτήθηκε από τις επικρατούσες πυρομετεωρολογικές συνθήκες
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 5 =