kyriakos-mitsotakis
Φωτογραφία Αρχείου

Οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κομμάτων μας έχουν συνηθίσει σε κορώνες λαϊκισμού στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης, ειδικά σε ανώτατο επίπεδο. Είναι άλλωστε στα πλαίσια της πολιτικής επικοινωνίας και της κορύφωσής του πολιτικού λόγου για να κερδηθούν οι εντυπώσεις, οι ομιλητές να χρησιμοποιούν επιχειρήματα που δεν ισχύουν, προκειμένου να επιβληθούν.

Κάθε φορά όμως που ένας πολιτικός αρχηγός χρησιμοποιεί μόνο παρόμοια, λαϊκίστικα επιχειρήματα, το γνωρίζει. Και αυτό φαίνεται από την γλώσσα του σώματος, τον στόμφο που χρησιμοποιεί και τον τρόπο έκφρασης.

Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά το βίντεο με την συγκεκριμένη παρέμβαση – εκτός κειμένου – του Κυριάκου Μητσοτάκη, βλέπουμε ότι ο πρωθυπουργός πίστευε πραγματικά αυτό που έλεγε. Δεν ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Ήταν εμφανές ότι ένιωθε πως τον έπνιγε το δίκιο. Αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Είναι τελείως διαφορετικό για έναν πολιτικό να αλλοιώνει την πραγματικότητα από το να ζει ο ίδιος σε μία εικονική πραγματικότητα.

Η κρισιμότητα των στιγμών για την πατρίδα είναι τέτοια, που δεν επιτρέπεται ένας πολιτικός, ειδικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, να μην έχει απόλυτη αίσθηση των καταστάσεων, άσχετα εάν στα πλαίσια της πολιτικής επικοινωνίας μπορεί να τις προσαρμόσει κατά το δοκούν.

Δυστυχώς, χθες ,αποδείχτηκε ότι ο πρωθυπουργός δεν αλλοιώνει εντέχνως την πραγματικότητα, αλλά ζει σε μια αλλοιωμένη πραγματικότητα. Αυτό το συμπέρασμα δυστυχώς συμπαρασύρει και προγενέστερες τοποθετήσεις του, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «αναληθείς και συκοφαντικές» από τους πολιτικούς του αντιπάλους, δείχνοντας ότι όντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε καίρια σημεία χάνει την επαφή με τα πραγματικά περιστατικά.

Όσοι γνωρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ομολογούν ότι είναι ένας άνθρωπος με καλή ψυχή, που ποτέ δεν θα προέβαινε σε συκοφαντικές επιθέσεις, εάν δεν πίστευε πραγματικά ότι ομιλεί τη γλώσσα της αλήθειας.

Άρα, κάποιοι συνομιλητές του πρωθυπουργού, τακτικοί συνομιλητές του, ασκούν πάνω του μία ανεξήγητη επιρροή που μάλιστα είναι τόσο ισχυρή, ώστε να τον απομακρύνουν από την πραγματικότητα και να τον πείθουν να υιοθετεί ανύπαρκτους ισχυρισμούς, ως γεγονότα.

Κάτι παρόμοιο ζήσαμε με την απίστευτη θεώρηση του πρωθυπουργού έπειτα από τις πυρκαγιές στην βόρεια Εύβοια, ότι οι εμπρηστές είναι αρνητές του εμβολίου που δεν θέλουν να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στα βουνά! Σήμερα φαίνεται ότι όντως πίστευε αυτή την εξωφρενική θεωρία συνωμοσίας και δεν ήταν κάποια λεκτική υπέρβαση.

Άρα, στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον υπάρχουν άτομα που κινούνται με δόλο και άγνωστες μεν, επικίνδυνες δε σκοπιμότητες. Σε κάθε περίπτωση, όλοι αυτοί οι άνθρωποι, δεν αγαπούν τον πρωθυπουργό. Τον εκμεταλλεύονται, θέλουν το κακό του. Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρέπει να φροντίσουν για την άμεση απομάκρυνση αυτών των τοξικών και με άγνωστα κίνητρα συμβούλων από κοντά του.

Αντίθετα, προσωπικότητες όπως ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, πρέπει να αποτελέσουν τους μόνιμους συνομιλητές του πρωθυπουργού, διότι, όπως αποδείχτηκε χθες, έχουν ευγενή κίνητρα και σέβονται πραγματικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κώστας Τασούλας, αντιλαμβανόμενος το απίστευτο ατόπημα του πρωθυπουργού και προσπαθώντας να τον καλύψει, έκανε λόγο για «προσωπική άποψη» του πρωθυπουργού. Ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει εκείνη τη στιγμή και μπράβο του. Δείτε το βίντεο:

Από newsbreak.gr

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five + seventeen =