terra-kytheria

Η πιστοποίηση Terra Vita – Αγροτική Παράδοση & Βιοποικιλότητα ταξιδεύει στην Κύπρο, 10 – 12 Νοεμβρίου, για την πρώτη της συμμετοχή στην 21η HORECA-GASTRONOMIA EXPO 2023, τη μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση για την Επισιτιστική και Τουριστική Βιομηχανία στο νησί, από το 1995.

Μαζί με την πιστοποίηση,  θα ταξιδέψουν και τα πιστοποιημένα Terra Vita λημνιά προϊόντα (μελίχλωρο/μελίπαστο, καλαθάκι, παξιμάδια, αλεύρι και φλωμάρια) καθώς και το κυθηραϊκό ελαιόλαδο, και έτσι θα έχουν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν επαγγελματίες του αγροδιατροφικού κλάδου και του τουρισμού της Κύπρου.

Στόχος του MedINA, το οποίο ανέπτυξε το οικοσύστημα της πιστοποίησης Terra Vita, είναι  να διαφυλαχθεί και να αναδειχθεί η πολύτιμη αγροδιατροφική κληρονομιά της Λήμνου και των Κυθήρων, ως πυξίδα βιώσιμης ανάπτυξης και καινοτομίας. Η πιστοποίηση Terra Vita είναι μοναδική, αφού αφορά τρόφιμα που παράγονται στην Ελλάδα με παραδοσιακές μεθόδους αγροτικής διαχείρισης, οι οποίες ωφελούν τη βιοποικιλότητα και το τοπίο, προάγοντας παράλληλα την τοπική γαστρονομική ταυτότητα των περιοχών.

“Η συμμετοχή της πιστοποίησης Terra Vita, σε ένα τόσο μεγάλο αγροδιατροφικό γεγονός, αποτελεί σημαντικό βήμα για τον οργανισμό μας αλλά και για τους πιστοποιημένους παραγωγούς. Αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού προετοιμάζουμε δέσμη δράσεων για την προώθηση της πιστοποίησης και των πιστοποιημένων προϊόντων, δουλεύοντας παράλληλα σε νέες αλυσίδες αξίας αλλά και ιδέες επέκτασης”, υπογράμμισαν μεταξύ άλλων ο Ρήγας Ζαφειρίου, συντονιστής για τα βιώσιμα αγροδιατροφικά συστήματα στο MedINA και η Δανάη Σφακιανού, γεωπονός, υπεύθυνη πιστοποίησης Terra VIta.

Με την πιστοποίηση Terra Vita, θα συμμετέχουν στην 21η HORECA-GASTRONOMIA EXPO 2023 προϊόντα των εταιρειών Ποριάζη, Χρυσάφη και Σταφύλη, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λιβαδίου Κυθήρων και όλων των συνεργαζόμενων παραγωγών.

H προώθηση της πιστοποίησης Terra Vita και των πιστοποιημένων προϊόντων υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Terra Graeca: Small Farm to Market».

Περισσότερες πληροφορίες και σύνδεσμοι:

Το πρόγραμμα «Terra Graeca: Small Farm to Market» στοχεύει στην πολύπλευρη ενδυνάμωση των αγροτών στη Λήμνο και τα Κύθηρα και την αειφόρο ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα των νησιών αυτών. Με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση οραματιζόμαστε τις τοπικές κοινότητες να ευημερούν σε παραγωγικά και υγιή αγροοικοσυστήματα γεμάτα ζωή! Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα MedINA

To πρόγραμμα «Terra Kytheria – Βιώσιμη Γεωργία στα Κύθηρα» έχει σκοπό την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών και την ανάδειξη του κυθηραϊκού ελαιόλαδου. Στηρίζεται σε ένα σύστημα καλλιέργειας και πιστοποίησης, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις τοπικές μεθόδους και διατηρεί τη βιοποικιλότητα και τα παραδοσιακά αγροτικά τοπία του νησιού.  Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Ποταμού, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λιβαδίου, και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.   Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα MedINA, Ιστοσελίδα ΚΙΠΑ, Terra Lemnia

Η πιστοποίηση Terra Vita – Αγροτική Παράδοση και Βιοποικιλότητα αφορά τρόφιμα που παράγονται στην Ελλάδα με παραδοσιακές μεθόδους αγροτικής διαχείρισης, οι οποίες ωφελούν τη βιοποικιλότητα και το τοπίο, προάγοντας παράλληλα την τοπική ταυτότητα των περιοχών. Περισσότερες πληροφορίες:  Web

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × two =