άνθρωπος με τσάντα που έχει ντομάτες

Δεύτερη από το τέλος ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) βρέθηκε η Ελλάδα το 2023 σε ό,τι αφορά στον δείκτη του κατά κεφαλήν ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), εκφρασμένου σε πρότυπα αγοραστικής δύναμης, σύμφωνα με τις  έκτακτες εκτιμήσεις για τις ισοτιμίες αγοραστικής δύναμης και το ΑΕΠ για το 2023 που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat.

Το 2023, καταγράφηκαν σημαντικές διαφορές στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ εκφρασμένο σε ισοτιμίες αγοραστικής δύναμης μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία είχαν τα υψηλότερα επίπεδα, 140% και 112% πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, αντίστοιχα, πολύ πριν από την Ολλανδία με 30% πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, τη Δανία (+28%) και την Αυστρία (+23%).

Αντίθετα, η Βουλγαρία κατέγραψε το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, 36% κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ, ακολουθούμενη από την Ελλάδα (-33%) και τη Λετονία (-29%). Η Βουλγαρία από τις χώρες της ΕΕ με μέσο όρο 100 κατείχε την τελευταία θέση στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ με 64 μονάδες, και η Ελλάδα ακολούθησε με 67 μονάδες.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen − eleven =