glypta-parthenona-unesco

Μια ιστορική αλλαγή πλεύσης στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα καταγράφεται στους Times του Λονδίνου, με την βρετανική εφημερίδα να τονίζει σε δημοσίευμά της, πως «ανήκουν στην Αθήνα και πρέπει να επιστραφούν».

Στο δημοσίευμα, με τίτλο «Ενώνοντας την κληρονομιά της Ελλάδας», αναφέρονται τα εξής:

«Για περισσότερα από 50 χρόνια, καλλιτέχνες και πολιτικοί έχουν υποστηρίξει ότι τεχνουργήματα τόσο θεμελιώδη για την πολιτιστική ταυτότητα ενός έθνους πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το μουσείο και η βρετανική κυβέρνηση, με την υποστήριξη των Times, έχουν αντισταθεί στην πίεση. Όμως οι καιροί και οι συνθήκες αλλάζουν. Τα γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Τώρα πρέπει να επιστρέψουν».

Από την πλευρά του, σε εκδήλωση για την παράδοση και τοποθέτηση του παρθενώνειου θραύσματος Fagan στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να επιτευχθεί η μόνιμη επανένωση όλων των Γλυπτών του Παρθενώνα συνεχίζεται αμείωτη». Το σημαντικό βήμα το οποίο γίνεται σήμερα, πιστεύω ότι ανοίγει τον δρόμο έτσι ώστε και άλλα μουσεία να μπορέσουν να κινηθούν στην αντίστοιχη κατεύθυνση. Με πιο σημαντικό, φυσικά, το Βρετανικό Μουσείο, το οποίο θα πρέπει πια να αντιληφθεί ότι έχει έρθει ο καιρός τα μάρμαρα του Παρθενώνα τα οποία έφυγαν από την Ελλάδα σε συνθήκες που λίγο-πολύ είναι όλες γνωστές, να επιστρέψουν πια εδώ, στο φυσικό τους σπίτι» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

9 − 2 =