oikogeneiakes-diakopes

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτείτε. Αλλά με κάποιο προσεκτικό σχεδιασμό, οι οικογενειακές διακοπές μπορούν να είναι πολύ διασκεδαστικές για όλες τις ηλικίες. Ακολουθούν πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε οικογενειακές διακοπές.

  1. Αποφασίστε πού θέλετε να πάτε

Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε πού θέλετε να πάτε και τι είδους ταξίδι θέλετε να κάνετε. Σκεφτείτε πόσο χρόνο έχετε για τις διακοπές σας και πού θέλουν όλοι να επισκεφθούν.

  1. Ορίστε τον προϋπολογισμό σας

Μόλις αποφασίσετε πού θέλετε να πάτε, σκεφτείτε πόσο θα κοστίσει. Μην ξεχάσετε να συνυπολογίσετε:

  • τα έξοδα ταξιδιού (όπως οι πτήσεις ή τα εισιτήρια του τρένου)
  • έξοδα διαμονής
  • κόστος φαγητού και ποτού
  • καθημερινές δραστηριότητες (όπως περιήγηση στα αξιοθέατα)
  1. Επιλέξτε προσεκτικά το κατάλυμά σας

Όταν επιλέγετε το κατάλυμά σας, σκεφτείτε τις δραστηριότητες που είναι διαθέσιμες σε κοντινή απόσταση και αν ταιριάζουν στην οικογένειά σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να λάβετε υπόψη σας, το μέγεθος του δωματίου – αν έχετε μικρά παιδιά, μπορεί να μπορούν να μείνουν στο ίδιο δωμάτιο με εσάς μέχρι να μεγαλώσουν (ελέγξτε τους ηλικιακούς περιορισμούς) και εγκαταστάσεις – όπως πισίνες ή αίθουσες παιχνιδιών που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τα παιδιά για ώρες!

  1. Ρούχα: Τι να πακετάρετε

Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος κάθε ταξιδιού, εκτός από το να ξέρετε πού θα πάτε. Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά ρούχα για να αντέξετε μέχρι να τελειώσει το ταξίδι. Τα περισσότερα ταξίδια διαρκούν περίπου 3-4 ημέρες, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά ρούχα για αυτό το χρονικό διάστημα. Επίσης, μπορεί να κάνει κρύο εκεί που πηγαίνετε, οπότε μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας χοντρά παλτά και μπουφάν. Πραγματοποιήστε έξυπνο τρόπο διπλώματος στα ρούχα σας προκειμένου να χωρέσουν περισσότερα ρούχα στις βαλίτσες σας. Ανάλογα την ηλικία των παιδιών μπορεί να χρειαστείτε και παιδικές βαλίτσες .

  1. Δραστηριότητες.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει τις δραστηριότητες αναλόγως, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά ή εφήβους που ταξιδεύουν μαζί σας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή που περιλαμβάνει πεζοπορία ή επίσκεψη σε μουσείο, είναι καλύτερο να μην πάρετε μαζί σας ένα νήπιο ή ένα παιδί προσχολικής ηλικίας, το οποίο μπορεί να είναι πολύ μικρό για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας σνακ, βιβλία και ηλεκτρονικά είδη για τα παιδιά (και ίσως και για εσάς). Ποτέ δεν ξέρετε πόση ώρα θα χρειαστεί να φτάσετε στον προορισμό σας. Το να είστε προετοιμασμένοι είναι το κλειδί!

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 + three =