pitsinianika-lakouva

Συνέχεια στο ιδιότυπο “ρομάντζο” της λακούβας που έχει αναπτυχθεί εσχάτως, και στο περιθώριο ατέρμονων πρόσφατων συζητήσεων περί μεγάλων έργων και βαθιών τομών, δημοσιεύουμε σήμερα νέες φωτογραφίες της κυθηραϊκής ασφάλτου, που “βγήκε από τα ρούχα της” για πολλοστή φορά, εν αναμονή του δικού της “Ιππότη της Ασφάλτου” να της “πάρει τα μέτρα”.

Η βόλτα μας, “σκόνταψε”, τούτη τη φορά, στην έξοδο των Πιτσινιανίκων προς Λειβάδι. Εκεί, στην πρώτη στροφή του δρόμου, στην δεξιά πλευρά, χάσκει κρατήρας που καταλαμβάνει σημαντικό πλάτος του οδοστρώματος και που προς στιγμή, σε κάνει να αναρωτιέσαι αν προήλθε από αμερικανικό javelin του ουκρανικού στρατού που βάρεσε “στο γάμο του Καραγκιόζη” ή από ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο που εξαπολύθηκε από φεστιβάλ βότκας.

Το πρόβλημα, βέβαια, εδώ, είναι πως αυτή η “μήτρα της ασφάλτου”, δεν εγκυμονεί, τίποτα άλλο, πέραν από κινδύνους, καθώς έχει χαραγμένο το όνομά της (και τις διαστάσεις της) πάνω σε στροφή με ελάχιστη ορατότητα για το ποιος έρχεται από το αντίθετο ρεύμα. Έτσι, ο οδηγός, είτε θα πρέπει να επιβραδύνει σε σημείο ακινητοποίησης για να περάσει “μαλακά” από πάνω (με κίνδυνο, ένα χειροφίλημα του ελαστικού με την… άβυσσο, να μην το αποφύγει ούτως ή άλλως), είτε να μην προλάβει να κόψει και να στοιχηθεί καταμεσίς στο δρόμο, μην γνωρίζοντας τι του έρχεται (και αν του έρχεται) από απέναντι.

pitsinianika-lakouva

Με αυτά και με αυτά, αναμένουμε σχετική μέριμνα από τους αρμοδίους, προτού αναλάβουν δράση οι ασφαλιστικές.

Α ναι! Πενήντα μέτρα πιο κάτω, πάλι στην δεξιά μπάντα του δρόμου και λίγο πριν το στρίψιμο προς Μυρτίδια / Καλοκαιρινές… μαντέψτε τι. Κι άλλη λακουβίτσα! Τούτη δω είναι πιο μικρή αλλά δεν παίρνουμε και όρκο ότι στον επόμενο τόνο δεν θα’ χει πάρει πόντους.

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × 1 =