Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της νέας σειράς iPhone της Apple έγινε. Τα iPhone 12, 12 mini, 12 Pro και 12 Pro Max διατίθενται ήδη σε επιλεγμένες αγορές, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και σε μία χρονιά με τις ιδιαιτερότητες της φετινής, η εταιρεία από το Cupertino έχει τον τρόπο να κλέψει τις εντυπώσεις. Τα νέα της μοντέλα άλλωστε ενσωματώνουν μια σειρά από καινοτομίες που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε smartphones, αιχμαλωτίζοντας το ενδιαφέρον πριν καν κάνουν την εμφάνισή τους στα καταστήματα.

Τι το καινούριο προσφέρουν όμως τα νέα iPhone;

Ακόμα πιο ισχυρά

Η Apple ήταν συνεπής για ακόμα μια φορά στην ανάπτυξη του επεξεργαστή (ή του SoC, για να είμαστε απολύτως ακριβείς) της. Τα νέα iPhone κρύβουν μέσα τους το A14 Bionic, το ταχύτερο chip που τοποθετήθηκε ποτέ σε smartphone -πρόκειται για αυτό που διαθέτει η τέταρτη γενιά iPad Air. Για να καταλάβεις περί τι ισχύος μιλάμε, το A14 Bionic είναι ταχύτερο κατά 16% από το αμέσως προηγούμενο (A13) και κατά 40% από το A12. Αποτελείται από 11,8 δισ. τρανζίστορ με τη CPU να διαθέτει έξι πυρήνες -δύο μεγάλους Firestorm και τέσσερις μικρούς Icestorm- και τη GPU άλλους τέσσερις.

Το A14 Bionic περιλαμβάνει μία καινούρια νευρωνική μηχανή 16 πυρήνων καθώς επίσης και ένα δίκτυο επιταχυντών μηχανικής μάθησης. Η νευρωνική μηχανή αυτή έχει δυνατότητα εκτέλεσης 11 τρισεκατομμυρίων (!) υπολογισμών το δευτερόλεπτο, ούσα υπεύθυνη στην ουσία για όλες τις προηγμένες λειτουργίες των νέων iPhone. Επιπρόσθετα και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τη φωτογραφία, ο καινούριος επεξεργαστής εικόνας είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για τις εκπληκτικές επιδόσεις των συσκευών (περισσότερα γι’ αυτές, παρακάτω).

Στα παραπάνω πρόσθεσε τα 4 GB RAM του iPhone 12 και τα 6 GB των iPhone 12 Pro και 12 Pro Max και έχεις το απόλυτο «τέρας» επιδόσεων!

Ανεβάζοντας τον πήχη στη φωτογραφία και το βίντεο

Τα iPhone ανέκαθεν ξεχώριζαν όσον αφορά στη λήψη εικόνων και βίντεο και η νέα τους γενιά δε θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Η Apple μάλιστα βρήκε τον τρόπο να ανεβάσει τον πήχη, αφού έκανε σημαντικές επεμβάσεις σε επίπεδο τόσο software όσο και hardware. Ξεκινώντας με το πρώτο, το software αναβαθμίζει την ποιότητα των λήψεων και στα τέσσερα μοντέλα -ανεξαρτήτως δηλαδή του αριθμού των αισθητήρων. Οι τεχνολογίες Smart HDR 3 και Deep Fusion της Apple, χαρίζουν φωτογραφίες κορυφαίας ποιότητας με χρώματα σπουδαίας αντίθεσης και σε άκρως φυσικούς τόνους, μέρα και νύχτα.

Όσοι μάλιστα επενδύσουν σε ένα εκ των iPhone 12 Pro και 12 Pro Max, τότε θα απολαύσουν τη δύναμη του αισθητήρα LiDAR που έρχεται να αλλάξει όλα όσα ξέραμε για τη φωτογραφία. Πρόκειται για μια επαναστατική τεχνολογία που χρησιμοποιείται από τη NASA για τη χαρτογράφηση του Άρη. Στην ουσία αυτό που κάνει είναι να μετρά πόσος χρόνος χρειάζεται για την ανάκλαση του φωτός από ένα αντικείμενο. Τα πλεονεκτήματα από την παραπάνω διαδικασία είναι πολλά και έχουν να κάνουν τόσο με την καθημερινή λήψη φωτογραφιών, όσο και με πιο εξειδικευμένες εφαρμογές.

Η τεχνολογία LiDAR κατ’ αρχάς προσφέρει έως και έξι φορές ταχύτερη λειτουργία autofocus σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η νευρωνική μηχανή μπορεί και φέρνει σε πρώτο πλάνο το θέμα της φωτογραφίας, θολώντας παράλληλα το παρασκήνιο, ακόμα κι όταν ο φωτισμός δεν είναι ο ιδανικός -το ίδιο ισχύει και με τα πορτρέτα στο Night mode. Παράλληλα, δημιουργία χαρτών βάθους του εκάστοτε περιβάλλοντος καθιστά δυνατή την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της κάμερας σε εφαρμογές AR -έτσι ώστε π.χ. να μπορείς να δεις στην πράξη αν η πολυθρόνα που έχεις βάλει στο μάτι ταιριάζει με τον χώρο σου!

Design που ξεχωρίζει

Παρ’ ότι ο σχεδιασμός των iPhone διαχρονικά εξελίσσεται και βελτιώνεται, εντούτοις διατηρεί σταθερό τον χαρακτήρα και τη φιλοσοφία του. Για τα νέα της μοντέλα, η Apple εμπνεύστηκε από το iPhone 4. Τα χαρακτηριστικά δύο διαφορετικών γενιών συνδυάζονται αρμονικά, δημιουργώντας ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα.

Τα iPhone 12, 12 Pro και 12 Pro Max αποτελούν την επιτομή του στυλ και της κομψότητας. Οι κυρτές άκρες έχουν δώσει τη θέση τους σε αυστηρές γωνίες αποπνέοντας έναν κλασσικό και συγχρόνως premium αέρα. Το iPhone 12 ειδικότερα, είναι κατά 11% λεπτότερο, 15% μικρότερο σε διαστάσεις και 16% ελαφρύτερο απ’ ό,τι το μοντέλο προηγούμενης γενιάς. Μάλιστα η Apple δε δίστασε να πειραματιστεί και σε ό,τι αφορά τα χρώματα των συσκευών, με τα iPhone 12 και 12 mini να κυκλοφορούν σε πέντε (μαύρο, λευκό, κόκκινο, πράσινο, μπλε) και τα iPhone 12 Pro και 12 Pro Max σε τέσσερα (ασημί, ανθρακί, χρυσό, μπλε).

Η στιβαρότητα στην κατασκευή αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και στα νέα iPhone. Η οθόνη τους καλύπτεται από κεραμική ασπίδα κρυστάλλων η οποία όχι μόνο αποτρέπει τις φθορές και τις χαρακιές, αλλά της προσφέρει και τέσσερις φορές μεγαλύτερο βαθμό προστασίας σε περίπτωση πτώσης. Την ίδια στιγμή το πλαίσιο αλουμινίου (στα iPhone 12 και 12 mini) ή ανοξείδωτου ατσαλιού (στα iPhone 12 Pro και 12 Pro Max) εγγυάται πως το smartphone δε θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να ανταποκριθεί στη σκληρή, καθημερινή χρήση.

5G συνδεσιμότητα

Εκτός όλων των άλλων όμως, η νέα γενιά iPhone καλωσορίζει τη νέα γενιά δικτύων. Τα iPhone 12, 12 mini, 12 Pro και 12 Pro Max υποστηρίζουν 5G συνδεσιμότητα, αποτελώντας έτσι “future-proof” επιλογές με τις οποίες θα είσαι καλυμμένος σε βάθος χρόνου. Πρόκειται για τα πρώτα iPhone που προσφέρουν τέτοια δυνατότητα και το γεγονός ότι αυτή αφορά ολόκληρη τη σειρά -και δεν περιορίζεται π.χ. στα ακριβότερα μοντέλα- επιτρέπει πλέον σε κάθε χρήστη να περάσει στην εποχή του 5G.

Ακόμα κι αν το τελευταίο δεν έχει διεισδύσει πλήρως στη χώρα μας, είναι θέμα χρόνου να συμβεί -η τελευταία ενημέρωση λέει για 2021. Βεβαιώσου λοιπόν ότι θα είσαι έτοιμος να… υποδεχθείς τα νέα δίκτυα με μία συσκευή που θα έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί πλήρως τα όσα θα προσφέρουν. Η Apple μάλιστα έχει φροντίσει ώστε το νέο σου iPhone να μην απαιτεί επιπρόσθετη ισχύ για να συνδεθεί σε ένα τέτοιο δίκτυο ενώ όποτε δεν απαιτούνται οι ταχύτητες του 5G, η σύνδεση θα «πέφτει» αυτόματα σε LTE προκειμένου να μεγιστοποιείται η αυτονομία του.

Όσο για ταχύτητες; Μιλάμε για μέγιστη ταχύτητα 1 Gbps όταν η αντίστοιχη στο 4G είναι στα 150 Mbps. Σε γενικές γραμμές υπολόγιζε γύρω στις 10 φορές πιο γρήγορες απ’ ό,τι αυτές ενός δικτύου 4G…

Η νέα γενιά iPhone φέρνει την επανάσταση

Ισχυρότερα, εντυπωσιακότερα, πιο ανανεωμένα και… περισσότερα από ποτέ! Τα νέα iPhone έρχονται να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο του smartphone προσφέροντάς σου μία κορυφαία εμπειρία σε κάθε επίπεδο. Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σου, ό,τι τύπος χρήστη κι αν είσαι, είναι κάτι παραπάνω ότι θα βρεις τη συσκευή που να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες σου. Επίλεξε μοντέλο, χρώμα και χωρητικότητα και άφησε το νέο σου iPhone να σε ταξιδέψει στον μαγικό του κόσμο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twelve + one =