zodia-afentika

Υπάρχουν αφεντικά για σκότωμα και φιλικά αφεντικά. Αφεντικά που θέλουν να είναι φίλοι σου και εκείνα που κρατούν αποστάσεις. Μερικά αφεντικά ξέρουν να διαχειρίζονται κρίσεις, άλλα τις σχέσεις στο γραφείο. Μάθε τι είναι αυτό που κάνει το δικό σου αφεντικό να ξεχωρίζει ανάλογα με το ζώδιό του και πώς να επιβιώσεις στη δουλειά.

Τα ζώδια ως αφεντικά – Κριός: Τα Α (fe)males του γραφείου

Οι Κριοί πάντα ξέρουν καλύτερα και θα σου δώσουν πολλή δουλειά και θα σου πουν τi έκανες λάθος. Μπορούν να είναι πολύ καθοδηγητές, αλλά μην μπερδευτείς. Είναι τα A (fe)males του χώρου. Θα σέβεσαι. Είναι συνεργατικοί μόνο ως ένα σημείο, αλλά πρέπει να ξέρεις και να τους επιβεβαιώνεις ότι είναι οι μόνοι υπεύθυνοι.

Ταύρος: Τα αυταρχικά αφεντικά

Οι Ταύροι ως αφεντικά είναι αρκετά bossy. Ασχολούνται με ό,τι γίνεται στο γραφείο με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Έχουν γενικά υψηλές απαιτήσεις από τους υπαλλήλους τους. Επειδή οι ίδιοι είναι πολύ σκληρά εργαζόμενοι, απαιτούν το ίδιο και από τους άλλους. Γενναιόδωροι ως πλάσματα, θα σε ανταμείψουν για τους κόπους σου.

Τα ζώδια ως αφεντικά – Δίδυμος: Αφεντικά για σκότωμα

Οι Δίδυμοι ως αφεντικά είναι μια ξεχωριστή πίστα για δυνατούς παίκτες. Είναι οι τύποι που θα τρελάνουν τους υπαλλήλους τους. Θα αλλάξουν γνώμη και θα κάνουν πάντα ένα ή 10 πράγματα. Εάν έχεις αφεντικό Δίδυμο, θα καταφέρεις να γίνεις master στο multitasking και θα μάθεις να δουλεύεις γρήγορα και υπό πίεση. Είναι κάπως σαν υπεράνθρωποι και δύσκολα θα παραδεχτούν ότι κάνουν λάθος.

Καρκίνος: Το αφεντικό που χρειάζεται αφοσίωση

Οι Καρκίνοι ως αφεντικά μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα αφεντικά. Αρκεί να τους είσαι πιστή. Οι Καρκίνοι είναι οι κλασικοί τύποι που θα σου πουν «εδώ είμαστε οικογένεια». Πρέπει να βλέπεις το χώρο εργασίας σαν να είναι το σπίτι σου. Μπορεί εύκολα να νιώσουν ότι απειλούνται αν κάνει πολλά πράγματα μόνη σου. Δεν θέλουν να διαταράξεις το οικοδόμημά τους πάρα πολύ. Θα ανταμείψουν την αφοσίωσή σου, αλλά το κόστος θα είναι ότι δεν θα αναπτυχθείς όσο γρήγορα θέλεις. Εάν ψάχνεις για ένα μέρος όπου μπορείς να εργαστείς για τα επόμενα 20 χρόνια, ένας Καρκίνος θα χαρεί να σε προσλάβει.

Τα ζώδια ως αφεντικά –  Λέων: Τα διασκεδαστικά αφεντικά

Τα Λιοντάρια μπορεί να είναι πραγματικά διασκεδαστικά και στη δουλειά. Θα σε ενθαρρύνουν να βγείτε για ποτό ή να πάτε για ψώνια μαζί του, στη μέση της ημέρας. Θα δουλέψουν σκληρά και θα παίξουν σκληρά. Πάντα προσπαθούν να επεκτείνουν το βασίλειό τους. Χρειάζονται πολλούς επαίνους, επιβεβαίωση και την απόλυτη προσοχή σου. Να τους φέρεσαι σαν τους βασιλιάδες που είναι.

Παρθένος: Το αφεντικό με τα υψηλά πρότυπα

Οι Παρθένοι είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στη δουλειά τους, αλλά μπορεί να μην ζητήσουν βοήθεια ποτέ και απλά να πουν «θα το κάνω μόνος μου». Θέλουν πραγματικά να βεβαιωθούν ότι η δουλειά γίνεται με ένα συγκεκριμένο πρότυπο και θα ανταμείψει την αριστεία και την ποιότητα. Ασχολούνται πολύ με την τεχνική. Θα θέλουν να είναι πολύ σε επαφή και να έχουν συναντήσεις ομάδας και να έχουν αναφορές για το τί έχεις κάνει και να βάλουν τα πάντα σε ένα υπολογιστικό φύλλο. Είναι ειδικοί στο micro management. Εάν δυσκολεύεσαι με τις λεπτομέρειες και θέλεις τον χώρο σου για να κάνεις τα πράγματα με το δικό σου τρόπο, ένα αφεντικό Παρθένος μπορεί να σου κάνει τη ζωή δύσκολη.

Ζυγός: Τα αφεντικά κοινωνικές πεταλούδες

Θα σου φέρουν πράγματα στα γενέθλιά σου και θα ρωτήσουν για την οικογένειά σου. Είναι γλυκύτατοι, πολύ γενναιόδωροι, αλλά η προσοχή τους μπορεί να βρίσκεται παντού και πουθενά. Ο Ζυγός είναι πολύ κοινωνικό ζώδιο, οπότε μπορεί να μείνεις να μαζεύεις τα κομμάτια, ενώ εκείνοι δικτυώνονται κοινωνικά. Θα σου ζητήσουν να κάνεις πολλά πράγματα. Μπορεί να είναι το αφεντικό που θα σε στείλει στο καθαριστήριο για να μαζέψεις τα πράγματά του, αλλά θα σου κάνει δώρο μια spa για να αναπληρώσει.

Σκορπιός: Τα τρομακτικά αφεντικά

Η αφοσίωση είναι απαραίτητη και για τους Σκορπιούς, οι οποίοι δεν εμπιστεύονται εύκολα. Έχουν έναν στενό κύκλο και στη δουλειά και αν δεν είσαι μέσα, θα το καταλάβεις. Νιώθουν πιο άνετα να δουλεύουν με ένα άτομο, παρά να διαχειρίζονται όλους τους άλλους. Η διαχείριση ανθρώπων μπορεί να τους τρελάνει. Δεν είναι το πιο δυνατό τους σημείο, γιατί βλέπουν κάθε ελάττωμα και παρατηρούν κάθε λεπτομέρεια.

Τοξότης: Τα αφεντικά που πάντα έχουν μια νέα ιδέα

Για τους Τοξότες, υπάρχει πάντα κάτι καινούριο. Πάντα ένα άλλο πρότζεκτ, πάντα ένα νέο ταξίδι. Οπότε χρειάζονται έναν καλό διευθυντικό τύπο για να τους βοηθήσει να συγκρατήσουν όλες τις μεγάλες ιδέες που έχουν. Επίσης οι Τοξότες είναι πολύ αυθόρμητοι και αυτοσχεδιάζουν αρκετά. Δεν τους αρέσει να τηρούν ένα χρονοδιάγραμμα. Τα πάνε καλύτερα με ένα ανεξάρτητο προσωπικό, γιατί δεν τους αρέσει το micro management.

Αιγόκερος: Tα απόλυτα αφεντικά

Οι Αιγόκεροι είναι τα απόλυτα αφεντικά από πολλές απόψεις. Είναι πολύ προστατευτικοί και φροντίζουν τους υπαλλήλους τους. Έχουν πολύ επιχειρηματικό πνεύμα και μπορείς πραγματικά να μάθεις πολλά από ένα αφεντικό Αιγόκερω. Είναι υπέροχοι μέντορες, αλλά εργασιομανείς, οπότε πιθανότατα θα περιμένουν και εσύ από εσένα το ίδιο.

Υδροχόοι: Τα αφεντικά που χρειάζονται συνεργασία

Οι Υδροχόοι είναι εκπληκτικά διασκεδαστικοί, πολύ ιδιόρρυθμοι και εκλεκτικοί. Ένα ζώδιο που του αρέσουν οι ομάδες και οι συνεργασίες. Είναι από τα πιο δημοκρατικά και συνεργατικά αφεντικά. Μαζί τους πιθανότατα θα έχεις πολλές συναντήσεις και ομαδικές εξόδους.

Ιχθύες: Τα αφεντικά που μπορείς να κάνεις ό,τι θες

Αν ψάχνεις ένα αφεντικό για να το εκμεταλλευτείς, δούλεψε για έναν Ιχθύ. Μισεί να είναι το αφεντικό και απεχθάνεται να είναι επικεφαλής. Οπότε μιλάμε για το αφεντικό που θα σου ζητήσει συγγνώμη που σου ζήτησε να κάνεις οτιδήποτε. Από την άλλη, υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να είναι πολύ σκληροί μαζί σου. Το είδος του παθητικο-επιθετικού αφεντικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 + 1 =