Globos Boda
Photo by Álvaro CvG on Unsplash

Καθώς αχνοφαίνεται η σταδιακή μετάβαση στη μετά covid εποχή, δε θα μπορούσαμε να μην εστιάσουμε στο καυτό θέμα αυτού του καλοκαιριού για πολλά ζευγάρια. Ο -επιτέλους- γάμος τους!

Όπως είπε και κάποιος σοφός άνθρωπος «όποιο ζευγάρι άντεξε στην πανδημία, θα αντέξει σίγουρα και στη ζωή».

Είτε πρόκειται για ζευγάρι που είχε αναβάλλει το γάμο του λόγω συνθηκών είτε πρόκειται για ζευγάρι που αποφάσισε τώρα να παντρευτεί, ένα είναι σίγουρο: τα Κύθηρα είναι ο απόλυτος γαμήλιος προορισμός!

Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς αφού μιλάμε για το νησί του έρωτα; Όσοι επιλέγουν τα Κύθηρα για να παντρευτούν δεν το κάνουν τυχαία. Μπορεί να κυλάει στο αίμα τους λόγω καταγωγής ή στην ψυχή τους λόγω αγάπης.

Τα Κύθηρα δίνουν πολλές επιλογές για το ζευγάρι που θέλει να παντρευτεί εδώ. Με πολιτικό ή θρησκευτικό γάμο, στο πανέμορφο Κάστρο της Χώρας, σε κάποιο γραφικό ξωκλήσι ή σε μια από τις αμέτρητες καλοδιατηρημένες εκκλησίες του νησιού.

Όσο για το χώρο δεξίωσης, οι επιλογές κι εδώ είναι πολλές. Ευτυχώς το νησί διαθέτει εξαιρετικούς επαγγελματίες που μπορούν να προσφέρουν στο ζευγάρι υπέροχες εναλλακτικές. Από ξενοδοχεία με πισίνα και μοναδική θέα, με γκαζόν και μεγάλο χώρο, με ειδικά διαμορφωμένους χώρους για εκδηλώσεις μέχρι bar και εστιατόρια με ελαιώνες, κτήματα και μεγάλες, γραφικές αυλές.

Στα συν της υπόθεσης «γάμος στα Κύθηρα» αξίζει να προστεθεί ότι υπάρχουν και καταπληκτικοί επαγγελματίες γάμου σε όλους τους τομείς (catering, ανθοστολισμούς, wedding planners, φωτογραφία, βίντεο, hair/makeup, djs, μουσικοί, ήχος/φώτα, bar service, κλπ) που κάθε ζευγάρι μπορεί να εμπιστευθεί άνετα.

Τα αξιοθέατα και η ίδια η φύση του νησιού μπορούν να προσφέρουν στο ζευγάρι και τους καλεσμένους τους μοναδικές εμπειρίες, οργανωμένες ή μη. Αποκλειστικές θαλάσσιες εκδρομές στις κρυστάλλινες παραλίες του νησιού, ομαδικές δραστηριότητες (πεζοπορίες, kayaking, ξεναγήσεις, κ.ά.) και πολλά κρυμμένα μυστικά για όσους έχουν διάθεση να τα εντάξουν στη μεγάλη γιορτή του γάμου τους.

Αν έχετε ήδη πει το ναι, έχουμε για εσάς κάποια σημαντικά tips:

  • Φροντίστε έγκαιρα να κλείσετε ημερομηνία για το γάμο σας με τους βασικούς επαγγελματίες (χώρος δεξίωσης, catering, φωτογραφία, βίντεο, μουσική, styling) διότι η ζήτηση είναι μεγάλη και τα καλοκαίρια μας μικρά (κι ατέλειωτοι χειμώνες).
  • Εμπιστευτείτε την οργάνωση του γάμου σας σε κάποιον/α επαγγελματία wedding planner που γνωρίζει το νησί. Θα σας κατευθύνει κατάλληλα, θα σας στηρίξει σε κάθε σας βήμα και θα αναλάβει τα πάντα ώστε εσείς να μην ανησυχήσετε ούτε στιγμή για το οτιδήποτε.
  • Έχετε κατά νου πως γάμος σε νησί σημαίνει ταυτόχρονα και πιθανότητα απρόβλεπτου καιρού οπότε φροντίστε για εναλλακτικό πλάνο σε τέτοια περίπτωση.
  • Διαλέξτε μια ημερομηνία βολική για εσάς αλλά και τους καλεσμένους σας βάσει συχνότητας δρομολογίων.
  • Είτε πρόκειται για μεγάλο είτε για μικρό γάμο στα Κύθηρα, καλύτερα να ξεκινήσετε την οργάνωση ένα χρόνο πριν.

Όσοι έχετε ήδη επιλέξει τα Κύθηρα για το γάμο σας, ξέρετε…

Κι όσοι ακόμη το σκέφτεστε, μην διστάζετε ούτε στιγμή. Το νησί ξέρει να ανταποδίδει την αγάπη. Πείτε το ναι!

Ελίζα Μπακοπούλου

*Η Ελίζα Μπακοπούλου είναι wedding planner, ιδρύτρια της Imagivent (event planning services σε Κύθηρα και Αθήνα). Επικοινωνία: imagivent@gmail.com, τηλ +306946061778

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × two =