Σε μία σεμνή εκδήλωση παρουσιάστηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 ,στην αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθηρίων, ο Επετειακός Τόμος με τίτλο «ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821» που εκδόθηκε από την Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Πρόκειται για έναν καλαίσθητο τόμο που περιέχει έγχρωμες εικόνες, χάρτες και αρχειακά έγγραφα.

Την έκδοση προλόγισε η Πρόεδρος της Ε.Κ.Μ και Επιμελήτρια του τόμου Καίτη Αρώνη-Τσίχλη. Στη συνέχεια τον τόμο ανέλυσαν η Ειρήνη Λαγάνη, Ομ. Καθηγήτρια Παντείου Παν/μίου και η Μαρία Σπηλιωτοπούλου, Δ/ντρια Ερευνών στην Ακαδημία Αθηνών. Την παρουσίαση συντόνισε ο κ. Θεόδωρος Κουκούλης, Αρχαιολόγος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλά αγαπητά μέλη της Εταιρείας και μέλη Δ.Σ των κυθηραϊκών σωματείων και των Ιδρυμάτων.

Τα Κύθηρα συμμετείχαν και αυτά στον μεγάλο ξεσηκωμό και με τις δώδεκα μελέτες που περιλαμβάνει ο τόμος αναδεικνύονται ενδιαφέρουσες όψεις για την συμμετοχή Κυθηρίων στην Επανάσταση του 1821 μέσα από άγνωστες μέχρι στιγμής πηγές.

Ο επετειακός τόμος διατίθεται από τα γραφεία της Εταιρείας (Θεμιστοκλέους 5, Αθήνα).

Η Πρόεδρος της Ε.Κ.Μ

Καίτη Αρώνη-Τσίχλη

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × two =