Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο

Αποτυπωμένη είναι πλέον όλη η πολιτιστική κληρονομιά των Κυθήρων σε έναν ηλεκτρονικό  χάρτη. Με την χρήση της βραβευμένης εφαρμογής «Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο» μπορεί κανείς να αναζητήσει έγκυρη ενημέρωση για το σύνολο των Αρχαιολογικών Χώρων, Ιστορικών Τόπων και των Μνημείων των Κυθήρων και όλης της επικράτειας, καθώς και των Ζωνών Προστασίας τους, αλλά και για τυχόν δεσμεύσεις και περιορισμούς που υφίστανται, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Η Αναζήτηση στην εφαρμογή, γίνεται με βάσει τον χάρτη, αλλά και ανά εποχή. Χρονολογικά η κατηγοριοποιείται σε α) Προϊστορική – Κλασσική – Ρωμαϊκή Εποχή, β) Βυζαντινή – Μεταβυζαντινή Εποχή και γ) Νεώτερη Εποχή.

Το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο αποτελεί βασικό πυλώνα του Εθνικού Αρχείου Μνημείων, που μαζί με το ψηφιακό αποθετήριο των κινητών μνημείων συνθέτουν ένα ενιαίο ψηφιακό μητρώο του συνόλου του εθνικού πολιτιστικού αποθέματος, μέσω του οποίου είναι διαθέσιμα και αξιοποιήσιμα όλα τα στοιχεία της υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς ανά την επικράτεια. Το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο περιλαμβάνει περισσότερα από 18.000 μνημεία, 3.800 αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικούς τόπους και 845 ζώνες προστασίας, αποτυπωμένα σε ένα ψηφιακό αρχαιολογικό χάρτη της επικράτειας που είναι προσβάσιμος μέσω της διαδικτυακής πύλης

Δείτε την εφαρμογή στον κάτωθι σύνδεσμο:

https://www.arxaiologikoktimatologio.gov.gr/el/search-data-map/

Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο
Αρχαιολογικός Χώρος – Παλαιόχωρα, Κύθηρα
Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο
Αρχαιολογικός Χώρος – Σπήλαιο Καταφυγάδι και κορυφή Λέσκα
Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο
Αρχαιολογικοί Χώροι – Λόφος Παλαιοκάστρου, Κύθηρα και Νοτιοανατολικές ακτές Κυθήρων, Ενάλιος χώρος.
Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο
Αρχαιολογικός Χώρος – Κάστρο Χώρας (Κάστρο Καψάλι)
Αρχαιολογικός Χώρος – Κάστρο Αντικυθήρων
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × 5 =