Τα Αντικύθηρα στο πρόγραμμα υποστήριξης εγκύων και νέων γονέων

Έγκυες και νέους γονείς που κατοικούν σε μικρά νησιά της επικράτειας, με πληθυσμό μικρότερο των 3.000 μονίμων κατοίκων θα στηρίξει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (ΓΓΑΝΠ), μέσω προγράμματος που θα υλοποιήσει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φαιναρέτη».

Την έναρξη του Προγράμματος Υποστήριξης Εγκύων και Νέων Γονέων που κατοικούν σε μικρά νησιά της επικράτειας, με πληθυσμό μικρότερο των 3.000 μονίμων κατοίκων, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (ΓΓΑΝΠ). Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φαιναρέτη».

Σκοπός του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των ελλείψεων στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κατά την εγκυμοσύνη και την αρχή της γονεϊκότητας σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των νέων οικογενειών και την εξασφάλιση ισότιμης  περιγεννητικής φροντίδας για τους υποψήφιους και νέους γονείς μέσω της δωρεάν παροχής, με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας, υπηρεσιών μαιευτικής φροντίδας – συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

α) έγκυες, λεχωίδες, νέες μητέρες και νέοι πατέρες, β) γυναίκες και άντρες που βρίσκονται σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF), γ) άτομα που έχουν βιώσει περιγεννητική απώλεια (αποβολή, ενδομήτριο ή περιγεννητικό θάνατο), και διαμένουν στα νησιά:

Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Αγκίστρι, Αμοργός, Ανάφη, Αντικύθηρα, Αντίπαρος, Αντίπαξοι, Αρκοί, Αστυπάλαια, Γαύδος, Γυαλί, Διαπόντιοι νήσοι, Δονούσα, Ελαφόνησος, Ηρακλειά, Θηρασιά, Θύμαινα, Ιθάκη, Ίος, Κάλαμος, Κάσος, Καστελόριζο, Καστός, Κέα, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Λειψοί, Μεγανήσι, Νίσυρος, Οινούσσες, Παξοί, Σαμοθράκη, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σκύρος, Σύμη, Σχοινούσα, Τήλος, Ύδρα, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη, Ψαρά.

Οι κάτοικοι των νησιών αυτών μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επικοινωνώντας με τη «Φαιναρέτη» στο τηλέφωνο 210 9319054, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09.00 – 21:00 ή μέσω e-mail στο info@fainareti.gr

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

00:00:24

Στον Ασπρόπυργο το κέρδος μετριέται με καμένη σάρκα

Αυτό που «οι αποδεκτοί δημοσιογράφοι» θα σπεύσουν να βαφτίσουν...

Τιμητική εκδήλωση για τη συνταξιοδότηση του χειρουργού Παρασκευά Τσεμινίδη

Μια ιδιαίτερα συγκινητική και σημαντική στιγμή για την τοπική...

Η ΕΕ ζητάει από την Meta να αλλάξει «εθιστικά» χαρακτηριστικά του Instagram και του Facebook

Οι Βρυξέλλες έδωσαν σήμερα εντολή στη γιγάντια αμερικανική εταιρεία...

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει έγκαιρα για τη μείωση των τιμών των καυσίμων

«Τις τελευταίες ημέρες, από τις αρχές Ιουλίου, υπάρχουν ανοδικές...

ΑΤ Ομονοίας: Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης

Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων αστυνομικών για τον από...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img