antikythira

Την έναρξη του Προγράμματος Υποστήριξης Εγκύων και Νέων Γονέων που κατοικούν σε μικρά νησιά της επικράτειας, με πληθυσμό μικρότερο των 3.000 μονίμων κατοίκων, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (ΓΓΑΝΠ). Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φαιναρέτη».

Σκοπός του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των ελλείψεων στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κατά την εγκυμοσύνη και την αρχή της γονεϊκότητας σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των νέων οικογενειών και την εξασφάλιση ισότιμης  περιγεννητικής φροντίδας για τους υποψήφιους και νέους γονείς μέσω της δωρεάν παροχής, με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας, υπηρεσιών μαιευτικής φροντίδας – συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

α) έγκυες, λεχωίδες, νέες μητέρες και νέοι πατέρες, β) γυναίκες και άντρες που βρίσκονται σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF), γ) άτομα που έχουν βιώσει περιγεννητική απώλεια (αποβολή, ενδομήτριο ή περιγεννητικό θάνατο), και διαμένουν στα νησιά:

Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Αγκίστρι, Αμοργός, Ανάφη, Αντικύθηρα, Αντίπαρος, Αντίπαξοι, Αρκοί, Αστυπάλαια, Γαύδος, Γυαλί, Διαπόντιοι νήσοι, Δονούσα, Ελαφόνησος, Ηρακλειά, Θηρασιά, Θύμαινα, Ιθάκη, Ίος, Κάλαμος, Κάσος, Καστελόριζο, Καστός, Κέα, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Λειψοί, Μεγανήσι, Νίσυρος, Οινούσσες, Παξοί, Σαμοθράκη, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σκύρος, Σύμη, Σχοινούσα, Τήλος, Ύδρα, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη, Ψαρά.

Οι κάτοικοι των νησιών αυτών μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επικοινωνώντας με τη «Φαιναρέτη» στο τηλέφωνο 210 9319054, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09.00 – 21:00 ή μέσω e-mail στο info@fainareti.gr

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twelve − five =