Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον 4ο Ψηφιακό Διάλογο (Digital Dialogue) για τις «έξυπνες πόλεις» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Regional Growth Conference, από την εφημερίδα Πελοπόννησος, σκιαγράφησε τις αλλαγές στη διαδικασία προσλήψεων στο δημόσιο με τις νέες ρυθμίσεις στο ΑΣΕΠ.

«Η κεντρική ιδέα είναι ότι με την παρέμβαση που κάνουμε, η οποία αποτελεί σπουδαία μεταρρύθμιση στο θεσμικό πλαίσιο της χώρας, επιταχύνεται η διαδικασία προσλήψεων στο ελληνικό κράτος» και δεύτερον, «στοχεύουμε στην απόλυτη αξιοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Αποκρυσταλλώνοντας περαιτέρω το στίγμα των νέων ρυθμίσεων στο ΑΣΕΠ, υπογράμμισε πως το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Κι αυτό γίνεται, όπως εξήγησε, με την καθιέρωση του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, αξιοπιστίας και εγκυρότητας αντίστοιχης αυτής των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως σημείωσε.

«Θα ξέρουν όλοι ότι θα εξετάζονται στις επιστημονικές γνώσεις και στις αναγκαίες επαγγελματικές δεξιότητες και στην αναγκαία ψυχολογική συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν με κριτήριο με το ποια θέση θα υπηρετήσουν» αποσαφήνισε.

Αναδεικνύοντας τη σημασία της αλλαγής αυτής, τη χαρακτήρισε πολύ μεγάλη παρέμβαση με ιστορικό αποτύπωμα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι κατά την εφαρμογή του σχετικού νόμου (πρώτη περίοδος εφαρμογής το 2022) θα αλλάξουν τα δεδομένα του ελληνικού κράτους.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − three =