syskepsi-antiperifereia-nison

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Δήμος Κυθήρων, σχετικά με την πρόσφατη σύσκεψη στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής, κας, Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, παρουσία του Δημάρχου Κυθήρων, κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, στην οποία έλαβε χώρα εκτενής συζήτηση γύρω από τα εκτελούμενα έργα σε Κύθηρα και Αντικύθηρα.

«Την Παρασκευή, 22/10, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής, κας. Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, παρουσία του Δημάρχου Κυθήρων, κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη και των υπηρεσιακών στελεχών των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας. Στη σύσκεψη, συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα εκτελούμενα έργα στα Κύθηρα και Αντικύθηρα, που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και το ΠΕΠ Αττικής και υπερβαίνουν σε πραγματικό προϋπολογισμό τα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Το σημαντικότερο εξ αυτών είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, ένα έργο υποδειγματικό και σύγχρονο, που πλέον λειτουργεί υπό την ευθύνη του ΕΔΣΝΑ και χωρίς καμία εμπλοκή του Δήμου μας, απαλλάσσοντας το Δήμο και τα νησιά μας οριστικά από τη βάσανο της νόμιμης διαχείρισης των απορριμμάτων. Έργα οδοποιίας, ύδρευσης, αναπλάσεων και μελέτες λιμενικών έργων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος παρουσίασε στην Αντιπεριφερειάρχη τα αρχικά σχέδια του Δημοτικού Σφαγείου Κυθήρων, που ωριμάζει ταχύτατα με την Τεχνική Βοήθεια του ΠΕΠ Αττικής μέσω του Δικτύου Νήσων και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4674/2020. Πρόκειται για ένα έργο ανάπτυξης που ήταν στάσιμο επί 40 χρόνια και η σημερινή διοίκηση Δήμου και Περιφέρειας έχουν θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα. Στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου και το Τεύχος Μελέτης-Κατασκευής, προκειμένου να υποβληθεί προς χρηματοδότηση.

Αναλύθηκε η πορεία εκτέλεσης των έργων και δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες, ενώ από πλευράς του Δημάρχου εκφράσθηκε πλήρης ικανοποίηση για τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, η οποία ενισχύεται καθημερινά με απτό αποτέλεσμα και χειροπιαστά έργα προς όφελος των πολιτών.»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eleven − 10 =