Συνταξιούχοι

Κανένα ενδεχόμενο δεν υπάρχει για μείωση συντάξεων, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open TV, με αφορμή τα όσα λέγονται στην έκθεση Πισσαρίδη. Αντίθετα, σύμφωνα με τον υπουργό, ορισμένοι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους από τις αρχές του 2021.

«Η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης ήδη συντελείται και από την διαδικασία τη σημερινή. Η αναλογιστική μελέτη, την οποία έχουμε καταθέσει ήδη στη Βουλή, δείχνει μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, η οποία έρχεται και ισορροπεί σε μια χρονική στιγμή μέσα στη διαδικασία του 2020 και αυτό ευθυγραμμίζει τα πράγματα μεταξύ ανταποδοτικής σύνταξης και εθνικής σύνταξης. Είναι η επιδιωκόμενη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης που ισορροπεί το σύστημα χωρίς να πειράξουμε τις συντάξεις», ανέφερε στη εκπομπή του Open ο υπουργός Εργασίας, αναφερόμενος στις εισηγήσεις της έκθεσης Πισσαρίδη για τη μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών.

«Όταν το κομμάτι της εθνικής σύνταξης, δηλαδή τα 384 ευρώ μηνιαίως, πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και η ανταποδοτική σύνταξη πληρώνεται  από τις εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών και μισθωτών, τότε επέρχεται πλήρης ισορροπία», διευκρίνισε ο Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε ότι η ισορροπία αυτή θα επέλθει προς τα τέλη της δεκαετίας του 2020.

Στη συνέχεια, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων, αλλά αντιθέτως θα υπάρξουν αυξήσεις άμεσα. «Δεν υπάρχει μείωση συντάξεων (στο σχεδιασμό), αλλά αντίθετα υπάρχει αύξηση συντάξεων, η οποία θα συντελεστεί με την αρχή του καινούργιου χρόνου, σύμφωνα με τη αλλαγή του μοντέλου που κάναμε στο ασφαλιστικό μας σύστημα, το οποίο το κάναμε ελκυστικό για αυτούς που έχουν 30 χρόνια και πάνω ασφάλιση. Το μετατρέψαμε από ένα σύστημα φορολογικό σε πραγματικά ασφαλιστικό. Όσοι είναι από 30 χρόνια και πάνω, θα δουν στις αρχές του 2021 αύξηση στη σύνταξη τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 + one =