dimotiko-symvoulio

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης, 28/4, υπό την προεδρία του κ. Εμμανουήλ Στάθη μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Στη συνεδρίαση παρέστη ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τον Κανονισμό Λειτουργίας του Παζαριού Ποταμού, τον οποίο υπερψήφισαν η παράταξη της πλειοψηφίας και η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας, ενώ η παράταξη του κ. Παναγόπουλου ψήφισε «παρών» (δεν είχε συμμετάσχει ούτε στην σχετική διαδικασία στην Οικονομική Επιτροπή) χωρίς να εκφράσει καμία άποψη ή θέση για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, ούτε στα συλλογικά όργανα του Δήμου ούτε στη πολύμηνη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε. Ο Κανονισμός περιλαμβάνει τις περισσότερες από τις παρατηρήσεις που τέθηκαν δημόσια, πλην της συμμετοχής στο παζάρι των χειροτεχνών – οικοτεχνών, ενώ συνοδεύεται από νομική εισήγηση του Ομότιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργίου Κασιμάτη, που τάσσεται αναφανδόν υπέρ του Κανονισμού.

Το Δ.Σ. ενέκρινε την 1η (υποχρεωτική) αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το τρέχον έτος, στην οποία γίνονται λογιστικές αυξομειώσεις ποσών σε διάφορους κωδικούς, ενώ κατανέμεται η έκτακτη χρηματοδότηση 300.000€ από το ΠΔΕ για την οδοποιία στους εξής κωδικούς:

Α) Οδοποιία Δρυμώνας – Καλαμαύρος: 150.000€

Β) Ασφαλτόστρωση οδού προς Χαλκό: 75.000€

Γ) Ανακατασκευή οδού προς Φυρή Άμμο (Λιβαδίου): 75.000€

Επιπλέον ενεγράφη η νέα χρηματοδότηση για τις αθλητικές υποδομές Ποταμού και Φριλιγκιανίκων, ύψους 600.000€ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ αυξήθηκαν οι πιστώσεις για την τουριστική προβολή του 2021 προκειμένου να υλοποιηθεί το destination branding που πρόσφατα ολοκληρώθηκε.

Το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή πρότασης προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών για την προώθηση έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος καθορισμού της 17ης Αυγούστου, ημέρας εορτής του Αγίου Μύρωνος, ως ημέρας δημόσιας αργίας για το νησί των Αντικυθήρων.

Με πρόταση της δημοτικής πλειοψηφίας και εισήγηση του κ. Δημάρχου, ορίστηκε νέο τακτικό μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής ο κ. Ζαχαρίας Σουρής στη θέση του παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους κ. Frank van Verdee.

Τέλος, εγκρίθηκε η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας που θα στεγαστεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Φρατσίων. Πρόκειται για μια νέα κοινωνική δομή του Δήμου μας για την οποία σχετικές πληροφορίες υπάρχουν εδώ: https://kepygeias.org/

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eight + 20 =