Με σταθερό ρυθμό συνεχίζει η Κίνηση Πολιτών Κυθήρων “Dynamo Kythira” τις ανοιχτές συναντήσεις ενημέρωσης στα χωριά του νησιού, με σκοπό τη διαρκή πληροφόρηση και την ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου σχετικά με την επιχειρούμενη εγκατάσταση τριών βιομηχανικών αιολικών σταθμών από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και τη Vector.
Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2025, στις 20:00, στην Εξέδρα του Λιβαδίου, έναν από τους πιο ζωντανούς και προσβάσιμους οικισμούς του νησιού.
Στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθούν:
- Οι επιπτώσεις των σχεδιαζόμενων έργων σε προστατευόμενες περιοχές Natura.
- Οι αλλαγές που προδιαγράφονται για τη μορφολογία του νησιού.
- Οι ενστάσεις για την έλλειψη κοινωνικής συμμετοχής και το έλλειμμα θεσμικής διαφάνειας.
- Η ανάγκη για άμεση θεσμοθέτηση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης που καθυστερεί εδώ και 21 μήνες.
Η κινητοποίηση των πολιτών γίνεται πλέον σε εβδομαδιαία βάση, με στόχο την αφύπνιση κάθε τοπικής κοινότητας και την ενίσχυση της συλλογικής αντίδρασης απέναντι στη μετατροπή των Κυθήρων σε βιομηχανικό πάρκο αιολικής ενέργειας. Οι προηγούμενες συναντήσεις στην Παλαιόπολη, την Αγία Πελαγία, το Ποταμό και τη Χώρα γνώρισαν μεγάλη συμμετοχή και δημιουργικό διάλογο.
🔗 Περισσότερα στο: kythira-windturbines.com/en
📧 Επικοινωνία: dynamo.kythira@gmail.com
📱 Instagram: @dynamo.kythira
📘 Facebook: Κίνηση Πολιτών Κυθήρων – Dynamo Kythira