avlemonas-night

Με χαροποίησε η ανταπόκριση του κοινού στο άρθρο μου «Φωτισμός στην «piscina verde» του Αυλέμονα» γι’ αυτό επανέρχομαι θέλοντας να μοιραστώ μερικές ιδέες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Ο φωτισμός του κόλπου μπορεί να είναι μεν στατικός και ενδεχομένως να αλλάζει χρώμα από μέρα σε μέρα. Τη μια να δείχνει σαν να υπάρχει στην επιφάνεια φυσικό πλαγκτόν, την άλλη να έχει κάποια διαφορετική απόχρωση. Ωστόσο, σε κάποιες περιόδους να έχει κίνηση, σαν να πάλλεται, σαν να χορεύει υπό τους ήχους μουσικής, διαφορετικής κάθε φορά. Με την υποστήριξη της σύγχρονης τεχνολογίας είναι κάτι απλό και υλοποιήσιμο.

Να έχουμε Υδάτινα Μουσικά Φεστιβάλ. Πάνω στο νερό, πάνω στη θάλασσα του Αυλέμονα. Με διαφορετικό ρεπερτόριο την κάθε φορά και με καλλιτεχνικό διευθυντή διεθνούς φήμης. Σαν να πραγματοποιείται συναυλία με πολλές εκτελέσεις κομματιών. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαμε να έχουμε έλξη επισκεπτών στους πλάγιους μήνες με αποκορύφωμα το Φεστιβάλ του Αυγούστου.

Σε ένα επόμενο στάδιο θα μπορούν να προβάλλονται σε ολογράμματα – σε επαφή με την επιφάνεια της θάλασσας – οπτικές μουσικές εκτελέσεις – μορφές καλλιτεχνών, βιντεοκλίπς κλπ. Ακόμα και το πανηγύρι θα μπορούσε να έχει αυτήν τη μουσική! Στις συναυλίες ο κόσμος θα μπορεί να κάθεται αμφιθεατρικά στις φυσικές κερκίδες των βράχων από το φάρο ως το Καστράκι.

Η μελέτη και κατασκευή μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, με δικαιούχο τον Δήμο ή τον Σύλλογο «Φιλόξενος» του Αυλέμονα.

Σε ολόκληρο τον κόσμο δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο.

Η Ελλάδα και ειδικά τα Κύθηρα θα προβληθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Το νησί θα επεκτείνει την τουριστική του περίοδο με ποιοτικούς επισκέπτες καθώς θα τους προσφέρει θεάματα απροσδόκητου οπτικού και ακουστικού κάλλους. Οι εκδηλώσεις θα αποτελούν ξεχωριστές εμπειρίες που θα θέλει κανείς οπωσδήποτε να βιώσει.

Δημιουργός του άρθρου:

Η Ελένη Φωτίου είναι συγγραφέας και επιχειρηματίας στον τουριστικό κλάδο. Ζει μεταξύ Κυθήρων και Αθήνας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 4 =