ilektriki-energeia

Το φαινόμενο των υπέρογκων χρεώσεων από παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας με εκμετάλλευση του όρου της ρήτρας αναπροσαρμογής, οδήγησε το ΙΝΚΑ σε προετοιμασία και υλοποίηση Συλλογικής Αγωγής, προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν στην διάθεσή τους ένα ενιαίο και σωστά δομημένο νομικό εργαλείο για να προασπίσουν τα δικαιώματά τους.

Η διαδικασία μέσω της οποίας κάποιος μπορεί να ενταχθεί στην Συλλογική Αγωγή Ενέργειας περιγράφεται αναλυτικά στην σχετική ιστοθέση του Ινστιτούτου Καταναλωτών, https://syllogiki-inka.gr.

Σε αυτήν περιγράφονται αναλυτικά τα τρία βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο καταναλωτής, οι προϋποθέσεις ένταξης, τα σχετικά έγγραφα και σειρά άλλων λεπτομερειών.

Η διαδικασία αυτή συνοψίζεται στα παρακάτω απλά βήματα:

Βήμα πρώτο: Εγγράφεστε μέλος του ΙΝΚΑ
Μπορείτε να εγγραφείτε ως μέλος του ΙΝΚΑ συμπληρώνοντας την Αίτηση εγγραφής στο ΙΝΚΑ.

Προσοχή: Η εγγραφή σας και η συμμετοχή σας στη Συλλογική Αγωγή σύμφωνα με το Νόμο 2251/1994, είναι δυνατή μόνο εφόσον είστε οικονομικά τακτοποιημένα μέλη. Αυτό σημαίνει ότι για την εγγραφή στο ΙΝΚΑ, θα χρειαστεί να καταβάλλετε εφάπαξ το ποσό των 20 ευρώ και για τη συμμετοχή σε κάθε φάση της δικαστικής διαδικασίας θα χρειαστεί να καταβάλλετε επιπλέον, για κάθε βαθμό δικαιοδοσίας, δηλαδή για την άσκηση της αγωγής στο Πρωτοδικείο, για την εισαγωγή της υπόθεσης στο Εφετείο και τέλος, για την αναιρετική δίκη ενώπιον του Αρείου Πάγου το ποσό των 50 ευρώ ανά συμμετέχοντα και ανά βαθμό δικαιοδοσίας.

H πληρωμή είναι δυνατή με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

(α) EUROBANK (ΙΒΑΝ GR9002600980000940201074408) και

(β) PIRAEUS BANK (IBAN GR6001710030006003010119163).

Σύντομα θα είναι δυνατή η online εγγραφή, η παροχή εξουσιοδότησης προς τους δικηγόρους και η καταβολή με χρωστική/πιστωτική/προπληρωμένη κάρτα, μέσω αυτής της ιστοσελίδας.
Για λεπτομέρειες δείτε τις απαντήσεις 24 και 25.

Βήμα δεύτερο: Συγκεντρώνετε τα έγγραφα που χρειάζονται
Αφού εγγραφείτε ως μέλος του ΙΝΚΑ, για την συμμετοχή σας στην Αγωγή θα χρειαστεί:

Αντίγραφο της σύμβασης που υπογράψατε με τον πάροχό σας.
Αντίγραφα εκκαθαριστικών λογαριασμών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2021.
Αντίγραφα εκκαθαριστικών λογαριασμών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2022.
Μια έγγραφη εξουσιοδότηση προς τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει τη σύνταξη, κατάθεση και εκδίκαση της Αγωγής.

Βήμα τρίτο: Αποστέλλετε τα έγγραφα
Αφού εκτυπώσετε και συμπληρώσετε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και λεπτομερώς τα στοιχεία σας, θα πρέπει να μας τα στείλετε σκαναρισμένα (ή με καθαρές φωτογραφίες από το κινητό σας) στη θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: eggrafi.inka.gr@gmail.com

Εάν έχετε περισσότερες παροχές, σε διαφορετικούς παρόχους, τότε όλα τα παραπάνω έγγραφα χρειάζεται να τα στείλετε εκ νέου για κάθε επιπλέον πάροχο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × three =