Την μεγαλύτερη παράδοση ουκρανικών στρατευμάτων από την αρχή του πολέμου αντιμετωπίζει το Κίεβο στη , καθώς όπως φαίνεται η πόλη περνά στα ρωσικά χέρια έχοντας πέσει και το τελευταίο κομμάτι της. Πρόκειται για μεγάλο χτύπημα για το ηθικό του ουκρανικού στρατού.

Οι εικόνες που φτάνουν από το μέτωπο δείχνουν ότι η κατάληψη της ς από τις ρωσικές δυνάμεις και τις πολιτοφυλακές Ρωσόφωνων, ολοκληρώνεται. Όπως ανακοινώνεται και από ουκρανικές πηγές, εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες πέταξαν τα όπλα και παραδόθηκαν στους Ρώσους. Μεταξύ αυτών, και 267 Ουκρανοί .

Το βίντεο που συνοδεύει ανακοίνωση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας Ντμίτρι Σαμπλίν, δείχνει κατά τους Ρώσους την παράδοση του 501 τάγματος Πεζοναυτών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στη Μαριούπολη.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν μέσα σε αυτούς που παραδόθηκαν συμπεριλαμβάνονται και άνδρες της Αζόφ. Θεωρείται πάντως απίθανο, αφού οι Ρώσοι έχουν προαναγγείλει ότι τα μέλη του ναζιστικού τάγματος δεν θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους άνδρες του τακτικού στρατού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 + six =