aigoprovatotrofoi

Παραμένει το αδιέξοδο στον Οργανισμό των Πληρωμών μετά το κλείσιμο του συστήματος. Ένα κλείσιμο του συστήματος που διόλου δεν ενδιαφέρει τους παραγωγούς πώς επήλθε, όμως φαίνεται πως αν δεν αλλάξουν δραματικά τα πράγματα, θα έχει άμεσες, αρνητικές επιπτώσεις στις τσέπες τους και φυσικά στην αγορά που βάλλεται ταυτόχρονα από το κύμα ακρίβειας, είτε σε επίπεδο αγροτικών – κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, είτε σε επίπεδο νοικοκυριών.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αιγοπροβατοτρόφοι της χώρας μας, που κλονίζονται από τις πανάκριβες ζωοτροφές, θα έχουν όμως, όπως φαίνεται, προβλήματα και με τις πληρωμές τους. Κι αυτό γιατί υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε ως το τέλος του μήνα, να κάνουν διοικητικές πράξεις για τον αριθμό των ζώων τους, προκειμένου να εισπράξουν μετέπειτα τις συνδεδεμένες. Κάτι τέτοιο, υπό τις παρούσες συνθήκες (κλειστό σύστημα), σαφώς και δεν μπορεί να είναι εφικτό.

Πάμε τώρα στις πληρωμές των συνδεδεμένων. Ακόμα κι αν υπάρξει μια κάποια λύση και γίνουν στην ώρα τους οι πληρωμές, τίθεται εύλογα το ερώτημα, με ποιά στοιχεία θα γίνουν αυτές, πόσοι θα μείνουν εκτός και πόσοι δεν θα πληρωθούν όπως πρέπει. Αυτή είναι μόνο μια περίπτωση – επίπτωση του κλειστού συστήματος, το οποίο σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες στην πλατεία Βάθη, δεν το υπολόγιζαν και τόσο πιθανό να… συμβεί.

Την ίδια ώρα, ενώ θα έπρεπε να μιλάμε για να ανοίξει το ΟΣΔΕ νωρίτερα φέτος, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση και με τις εκκρεμότητες που έχει μπροστά του ο ΟΠΕΚΕΠΕ (διαγωνισμούς για τεχνική υποστήριξη, διαγωνισμό για ΚΥΔ κ.λπ.), δεν θα είναι απίθανο οι νέες δηλώσεις ΟΣΔΕ (2022) να ανοίξουν κοντά στο… Πάσχα, που φέτος γιορτάζεται στις 24 Απριλίου…

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen − seven =