staikouras-open-exetazoume

Δεν είναι αυτή την στιγμή στο τραπέζι το ενδεχόμενο διαγραφής οφειλών για χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας. Αυτό τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το ΥΠΟΙΚ θα βρίσκεται κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί. Όπως είπε τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας έχουν μειωθεί οριακά παρότι -όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας- δόθηκαν στην πραγματική οικονομία, περίπου 24 δισ. ευρώ.

Σε σχέση με τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης εκτίμησε ότι θα αρχίσουν να έρχονται μέσα στο πρώτο εξάμηνο και θα κατευθυνθούν στην πράσινη οικονομία και την ψηφιοποίηση. Το συνολικό ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης υπολογίζεται στα 5,5 δισ. ευρώ για το 2021.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης είπε ότι θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της υγιειονομικής κρίσης ενώ τα υφιστάμενα μέτρα θα συνεχίσουν τουλάχιστον και το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Επίσης για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 τόνισε ότι αύριο θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις από το υπουργείο Οικονομικών για το αν θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ήδη οι αιτήσεις μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myBusinessSupport έχουν φτάσει στις 437.293, ξεπερνώντας τον αριθμό των δυνητικών δικαιούχων που είχε εκτιμήσει το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος παραμένει η εκταμίευση της οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους να πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου. Θα έχει προηγηθεί η υπουργική απόφαση με τον αλγόριθμο βάσει του οποίου θα καθοριστεί το τελικό ποσό που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

17 − thirteen =