Η σταδιακή άρση του lockdown και το έμφραγμα στο ΕΣΥ

Στο Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι η κόπωση των Ελλήνων αρχίζει να γυρίζει μπούμερανγκ και συνεπώς η άρση των μέτρων αποτελεί μονόδρομο.

Μονόδρομο δείχνει να αποτελεί πλέον για την κυβέρνηση η σταδιακή άρση των μέτρων. Άπαντες στο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί ότι η κόπωση του κόσμου από το παρατεταμένο lockdown μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, γι’αυτό και προσανατολίζονται σε ένα τμηματικό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Πολλά όμως θα εξαρτηθούν από την εισήγηση των λοιμωξιωλόγων, μετά από την συνεδρίαση της προσεχούς Παρασκευής. Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα εξακολουθήσουν να αποτυπώνονται τόσο δυσοίωνα, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η εξαιρετικά άβολη κατάσταση που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, να συνεχιστεί.

Κάποιες επιμέρους τροποποιήσεις στα ισχύοντα πάντως, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Αρχής γενομένης από την κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα, που αναμένεται να επεκταθεί έως τις 9 το βράδυ (από τις 7 που ισχύει σήμερα). Σχεδόν βέβαιη, θα πρέπει να θεωρείται και η «απελευθέρωση» του sms στον κωδικό 6 του 13033. Που σημαίνει, ότι οι πολίτες θα μπορούν να προγραμματίζουν έξοδο για σωματική άσκηση και πέρα από τα όρια του δήμου κατοικίας τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής αναμένεται να επαναλειτουργήσουν από τις 22/03, ενώ το λιανεμπόριο θα πάρει σειρά στις 29/03. Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, κάποιο συγκεκριμένο «σχέδιο πτήσης», με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στην επαναλειτουργία των μεγάλων βαθμίδων σε ένα πρώτο στάδιο. Να σημειωθεί ότι μέχρι την Πέμπτη, 18/03, αναμένεται ενημέρωση όσον αφορά την λειτουργία των δικαστηρίων.

Με δεδομένο ότι όλα τα παραπάνω αναμένεται να επιβαρύνουν ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο πιέζεται ασφυκτικά, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν προετοιμάσει το έδαφος ώστε στη μάχη εναντίον της Covid να εισέλθει και ο ιδιωτικός τομέας.

Ήδη, το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν» έχει μπει σε εφημερία ως υποστηρικτικό νοσοκομείο για non-Covid περιστατικά, ενώ το Σισμανόγλειο δέχεται πλέον αποκλειστικά ασθενείς Covid. Τα νοσοκομεία «Λητώ» και Ιατρικό Περιστερίου ενσωματώθηκαν στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια αντίστοιχα ως θεραπευτήρια κατά του κορονοϊού, ενώ σε αυτά θα προστεθεί ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τους ασθενείς του ιού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

00:00:24

Στον Ασπρόπυργο το κέρδος μετριέται με καμένη σάρκα

Αυτό που «οι αποδεκτοί δημοσιογράφοι» θα σπεύσουν να βαφτίσουν...

Τιμητική εκδήλωση για τη συνταξιοδότηση του χειρουργού Παρασκευά Τσεμινίδη

Μια ιδιαίτερα συγκινητική και σημαντική στιγμή για την τοπική...

Η ΕΕ ζητάει από την Meta να αλλάξει «εθιστικά» χαρακτηριστικά του Instagram και του Facebook

Οι Βρυξέλλες έδωσαν σήμερα εντολή στη γιγάντια αμερικανική εταιρεία...

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει έγκαιρα για τη μείωση των τιμών των καυσίμων

«Τις τελευταίες ημέρες, από τις αρχές Ιουλίου, υπάρχουν ανοδικές...

ΑΤ Ομονοίας: Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης

Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων αστυνομικών για τον από...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img