lockdown-greece

Μονόδρομο δείχνει να αποτελεί πλέον για την κυβέρνηση η σταδιακή άρση των μέτρων. Άπαντες στο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί ότι η κόπωση του κόσμου από το παρατεταμένο lockdown μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, γι’αυτό και προσανατολίζονται σε ένα τμηματικό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Πολλά όμως θα εξαρτηθούν από την εισήγηση των λοιμωξιωλόγων, μετά από την συνεδρίαση της προσεχούς Παρασκευής. Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα εξακολουθήσουν να αποτυπώνονται τόσο δυσοίωνα, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η εξαιρετικά άβολη κατάσταση που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, να συνεχιστεί.

Κάποιες επιμέρους τροποποιήσεις στα ισχύοντα πάντως, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Αρχής γενομένης από την κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα, που αναμένεται να επεκταθεί έως τις 9 το βράδυ (από τις 7 που ισχύει σήμερα). Σχεδόν βέβαιη, θα πρέπει να θεωρείται και η «απελευθέρωση» του sms στον κωδικό 6 του 13033. Που σημαίνει, ότι οι πολίτες θα μπορούν να προγραμματίζουν έξοδο για σωματική άσκηση και πέρα από τα όρια του δήμου κατοικίας τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής αναμένεται να επαναλειτουργήσουν από τις 22/03, ενώ το λιανεμπόριο θα πάρει σειρά στις 29/03. Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, κάποιο συγκεκριμένο «σχέδιο πτήσης», με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στην επαναλειτουργία των μεγάλων βαθμίδων σε ένα πρώτο στάδιο. Να σημειωθεί ότι μέχρι την Πέμπτη, 18/03, αναμένεται ενημέρωση όσον αφορά την λειτουργία των δικαστηρίων.

Με δεδομένο ότι όλα τα παραπάνω αναμένεται να επιβαρύνουν ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο πιέζεται ασφυκτικά, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν προετοιμάσει το έδαφος ώστε στη μάχη εναντίον της Covid να εισέλθει και ο ιδιωτικός τομέας.

Ήδη, το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν» έχει μπει σε εφημερία ως υποστηρικτικό νοσοκομείο για non-Covid περιστατικά, ενώ το Σισμανόγλειο δέχεται πλέον αποκλειστικά ασθενείς Covid. Τα νοσοκομεία «Λητώ» και Ιατρικό Περιστερίου ενσωματώθηκαν στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια αντίστοιχα ως θεραπευτήρια κατά του κορονοϊού, ενώ σε αυτά θα προστεθεί ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τους ασθενείς του ιού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 + sixteen =