kyriakos-mitsotakis

Δημοσιεύματα που φιλοξενήθηκαν σε διαδικτυακούς ενημερωτικούς χώρους που βρίσκονται στα… δεξιά της ΝΔ κάνουν λόγο για «βουτιά» της ΝΔ στα ευρήματα δύο μυστικών, όπως αναφέρουν, δημοσκοπήσεων και μετακίνηση των απογοητευμένων ψηφοφόρων ακόμη… δεξιότερα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το κείμενο που αναρτήθηκε μεταξύ άλλων, στο antinews.gr, ιστοσελίδα που εκφράζει τη «σκληροπηρυνική συνιστώσα» της ΝΔ, στο crashonline.gr και το pronews.gr, στα χέρια της κυβέρνησης βρίσκονται δύο μυστικές δημοσκοπήσεις που «δείχνουν τη ΝΔ να έχει υποχωρήσει ως προς την πρόθεση ψήφου, ακόμα και με αναγωγή επί των αναποφάσιστων, αισθητά κάτω από το 30% που είχε καταμετρηθεί από δύο ξένες πρεσβείες τον περασμένο Φεβρουάριο η εκλογική επιρροή του κυβερνώντος κόμματος.

Η μία από τις δύο μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνει τη ΝΔ να «επιστρέφει» στα γνώριμα «νερά» του 25% και η δεύτερη την δίνει ελαφρά πιο πάνω, στο 27%»όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Οι λόγοι της «γαλάζιας» υποχώρησης εντοπίζονται, σύμφωνα με τα γραφόμενα, σε δύο παράγοντες: τους κυβερνητικούς χειρισμούς όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας. Οι παραδοσιακοί οπαδοί και ψηφοφόροι της ΝΔ φαίνεται ότι έχουν εκνευριστεί από το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα του, (σε αντίθεση με τα όσα διατείνονταν πριν από τις εκλογές του 2019), έχουν ασπαστεί τη «Συμφωνία των Πρεσπών», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «χτίζει» επάνω στη Συμφωνία και «εξαπατά τους ψηφοφόρους της».

Παράλληλα, όπως σημειώνεται στο κείμενο, ο όγκος των απογοητευμένων δεξιών ψηφοφόρων της ΝΔ φαίνεται να κινείται προς την πλευρά του Κυριάκου Βελόπουλου, το κόμμα των Τζήμερου – Κρανιδιώτη, αλλά και προς τα δύο νεοσύστατα κόμματα, του Γιώργου Τράγκα (Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων) και του Ηλία Κασιδιάρη.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × 2 =