Στ. Πέτσας: Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα αναπτυξιακής ώθησης

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας για το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ανέφερε ότι, ειδικά για τις περιφέρειες, υπάρχει δέσμευση ενός προϋπολογισμού ύψους 390 εκατ. ευρώ.

Τον αναπτυξιακό ρόλο των περιφερειών, αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η Αυτοδιοίκηση, ανέδειξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), στην Αιδηψό.

Ο κ. Πέτσας έκανε ξεχωριστή αναφορά στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών, σημειώνοντας, ότι, ειδικά για τις περιφέρειες, υπάρχει δέσμευση ενός προϋπολογισμού ύψους 390 εκατ. ευρώ. «Πολλά έργα έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα και πολλά άλλα πρόκειται να ενταχθούν στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής αξιολόγησης», τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση του χρηματοδοτικού φακέλου του προγράμματος και στις συνέργειες που προωθούνται, ήδη, με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως ανακοίνωσε, έχει ήδη συμφωνηθεί η μεταφορά έργων ύδρευσης, ύψους 222 εκατ. ευρώ, από το «Αντώνης Τρίτσης» στο ΕΣΠΑ, καθώς και αντίστοιχες συνέργειες με το Ταμείο Ανάκαμψης, με την έκδοση μίας νέας πρόσκλησης, ύψους 225 εκατ. ευρώ, πρωτίστως για έργα αγροτικής οδοποιίας, με έμφαση στην οδική ασφάλεια.

«Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στο μέλλον. Και είναι στο χέρι μας να σχεδιάσουμε σωστά όλα όσα πρέπει να γίνουν, να τα υλοποιήσουμε γρήγορα και να δώσουμε την κατεύθυνση στους κατοίκους ότι, ναι, μπορούν να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους και η ζωή τους να γίνει καλύτερη», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Στρατιωτική θητεία 9 μηνών για όσους καταταγούν χωρίς αναβολή

Στρατιωτική θητεία εννέα μηνών δικαιούνται να υπηρετήσουν όσοι έχουν...

Η κόπρος του Αυγεία

Μπορεί η επαφή των νεοελλήνων με την αρχαιοελληνική γλώσσα...

Ο Ακαδημαϊκός Δάσκαλος που αφύπνισε ολόκληρες γενιές

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς δεν υπήρξε ένας αποστασιοποιημένος ακαδημαϊκός που...
00:12:38

Το ναυάγιο του «Μέντωρ» στα Κύθηρα: Η υποβρύχια ανασκαφή στο πλοίο που μετέφερε τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Στο ιστορικό ναυάγιο του «Μέντωρ», στην είσοδο του λιμανιού...

Μετά τη Στάχτη – Τέχνη, Μνήμη και Αναγέννηση στα Καμένα Τοπία των Κυθήρων

Στο πρόγραμμα των δράσεων «Μετά τη Στάχτη – Τέχνη,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img