St. Petsas: We have the financial tools for development-boosting projects

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας για το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ανέφερε ότι, ειδικά για τις περιφέρειες, υπάρχει δέσμευση ενός προϋπολογισμού ύψους 390 εκατ. ευρώ.

Τον αναπτυξιακό ρόλο των περιφερειών, αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η Αυτοδιοίκηση, ανέδειξε ο Deputy Minister of Interior, Stelios Petsas, στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), στην Αιδηψό.

Ο κ. Πέτσας έκανε ξεχωριστή αναφορά στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών, σημειώνοντας, ότι, ειδικά για τις περιφέρειες, υπάρχει δέσμευση ενός προϋπολογισμού ύψους 390 εκατ. ευρώ. «Πολλά έργα έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα και πολλά άλλα πρόκειται να ενταχθούν στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής αξιολόγησης», τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση του χρηματοδοτικού φακέλου του προγράμματος και στις συνέργειες που προωθούνται, ήδη, με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ESPA and the Recovery Fund. Όπως ανακοίνωσε, έχει ήδη συμφωνηθεί η μεταφορά έργων ύδρευσης, ύψους 222 εκατ. ευρώ, από το «Αντώνης Τρίτσης» στο ΕΣΠΑ, καθώς και αντίστοιχες συνέργειες με το Ταμείο Ανάκαμψης, με την έκδοση μίας νέας πρόσκλησης, ύψους 225 εκατ. ευρώ, πρωτίστως για έργα αγροτικής οδοποιίας, με έμφαση στην οδική ασφάλεια.

«Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στο μέλλον. Και είναι στο χέρι μας να σχεδιάσουμε σωστά όλα όσα πρέπει να γίνουν, να τα υλοποιήσουμε γρήγορα και να δώσουμε την κατεύθυνση στους κατοίκους ότι, ναι, μπορούν να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους και η ζωή τους να γίνει καλύτερη», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...

Tehran reopens the Strait of Hormuz in response to the US blockade

Iran announced today that it is reinstating «strict control»...

Makarios Lazaridis resigned

Statement of resignation of Makarios Lazaridis«Throughout my personal life...

Diakofti Port: A project 124 years ahead of its time

An extremely rare and valuable historical document comes to the...

Trifillion Foundation: Awarded the excellent students of Kythera

In a modest and full of symbolism ceremony, the Trifyllion...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img