Με μάτια να “στάζουν” φρίκη και κούραση, εμφανίστηκε στον “αέρα” του OPEN, ο Σπύρος Κασιμάτης. Ο αγαπημένος καπετάνιος των Κυθήρων, μίλησε στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδας” και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και τον Κυθήριο Παναγιώτη Στάθη για τα όσα αντίκρυσαν τα μάτια του λεπτά αφότου εκδηλώθηκε το ναυάγιο του Διακοφτίου και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των διασωστών να σώσουν ανθρώπινες ζωές από την κόλαση των μανιασμένων κυμάτων.

Εμφανώς καταβεβλημένος από την υπερπροσπάθεια, ο θρυλικός ξεναγός της Χύτρας εξιστόρησε λεπτό προς λεπτό την κινηματογραφική επιχείρηση που στήθηκε με ηρωισμό και αυταπάρνηση από φορείς και εθελοντές και σχεδόν “έσπασε” στην προσπάθεια να ανασύρει μνήμες θανάτου από την φρίκη του Διακοφτίου. Μνήμες που θα χαραχτούν βαθιά σε όσους βρέθηκαν λίγες εκατοντάδες μέτρα ανατολικά του λιμανιού το βράδυ της Τετάρτης, 5 Οκτωβρίου 2022.

Ο Σπύρος μίλησε για την άμεση ανταπόκριση και την συγκινητική αυταπάρνηση που επέδειξαν οι Κυθήριοι, αποκάλυψε ότι σε δύο περιπτώσεις είχαμε τον τραγικό χαμό ανθρώπων που δεν είχαν δεθεί σωστά στις αυτοσχέδιες θηλιές και “έφυγαν” στο κενό, ενώ επεσήμανε πως αν το δυστύχημα είχε λάβει χώρα λίγο ανατολικότερα, θα είχαμε θρηνήσει περισσότερους νεκρούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 + 13 =