menoume-edo

Ο δημοτικός συνδυασμός “Κύθηρα-Αντικύθηρα-Μένουμε εδώ”, εκφράζει την λύπη του για την απώλεια ζωών στο προχθεσινό ναυάγιο του Διακοφτίου και θεωρεί αναγκαία την δημιουργία »ενός δημοτικού πρωτοκόλλου αντιμετώπισης  αυτών των καταστάσεων».

Παράλληλα, εκθειάζει όλους τους εμπλεκόμενους στην επιχείρηση διάσωσης και υπογραμμίζει την αδήριτη ανάγκη «ο ανθρωπισμός και ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή» να παραμείνουν προτεραιότητες για όλους.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

“Κύθηρα-Αντικύθηρα ένουμε εδώ”

Εκφράζουμε την λύπη μας για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών στις ακτές του νησιού μας.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε  το προσωπικό των υπηρεσιών και τους δεκάδες συμπατριώτες και συμπατριώτισσες  που παίρνουν μέρος στην διάσωση και περίθαλψη των ναυαγών  μεταναστών  .

Θεωρούμε σημαντική την παρουσία όλης της δημοτικής αρχής και των δημοτικών συμβούλων στην διαχείριση της κατάστασης  και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την αποδοχή της παλαιότερης πρότασης μας  για προσωρινή χρήση δημοτικών κτιρίων  και την  υλοποίηση κωδικού δαπάνης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Η δημιουργία ενός δημοτικού πρωτοκόλλου αντιμετώπισης  αυτών των καταστάσεων είναι απαραίτητη ώστε οι  αρμόδιοι και οι δεκάδες εθελοντές  να συμβάλλουν ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και οι  ευρωπαϊκές υπεκφυγές  δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσουν από την έκφραση ανθρωπισμού και τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Τα Κύθηρα είναι φιλόξενα και το αποδεικνύουν στην πράξη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γιώργος Διδυμιώτης

Μάνος Τριφύλλης

Χρυσούλα Φατσέα

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen + five =