Η ελληνική ακτογραμμή είναι γεμάτη όμορφες παραλίες με εξωτικά τυρκουάζ νερά και χρυσή άμμο που λαμπυρίζει κάτω από τον καυτό ήλιο. Εκεί μπορείς να απολαύσεις βουτιές σε κρυστάλλινα νερά και να ατενίσεις το ατελείωτο μπλε. Μια παραλία που σίγουρα ξεχωρίζει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι η ξακουστή παραλία Σίμος στην Ελαφόνησο.

Μια αμμουδιά κάτι λιγότερο από ενάμιση χιλιόμετρο, στην οποία όσος κόσμος και να μαζευτεί, αυτή μοιάζει να μην γεμίζει. Γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμος συνθέτουν ένα τοπίο που σου θυμίζει εξωτικό προορισμό, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Σίμος: Μια παραλία όνειρο με τυρκουάζ νερά

Η παραλία του Σίμου αποτελεί στην πραγματικότητα μια μεγάλη λωρίδα λευκής άμμου στην οποία μπορείς να κολυμπήσεις και να νομίζεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε πίνακα ζωγραφικής. Αποτελεί ένα μοναδικής ομορφιάς εξωτικό τοπίο στη Μεσόγειο και γι’ αυτό το λόγο έχει ξεχωρίσει και σε ολόκληρο τον κόσμο. Βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ελαφονήσου και μόλις 4 χιλιόμετρα από τον οικισμό του νησιού. Απέναντι από αυτήν, βρίσκονται τα Κύθηρα.

Η παραλία του Σίμου, επίσης, έχει σε κάποια τμήματά της ροζ άμμο, πράγμα σπάνιο σε όλο τον κόσμο. Αυτό, βέβαια, οφείλεται στα στοιχεία που βρίσκονται στον πλούσιο υποθαλάσσιο χώρο της παραλίας, στα κόκκινα κοράλλια αλλά και στα χιλιάδες πολύχρωμα κοχύλια. Όπως καταλαβαίνεις, το σκηνικό που δημιουργείται είναι ονειρικό.

Όσα θέλεις να ξέρεις

Την παραλία Σίμος μπορείς να την προσεγγίσεις με το αυτοκίνητό σου αλλά υπάρχουν επίσης και δρομολόγια με μικρά σκάφη από το παλιό λιμάνι της Ελαφονήσου. Ένα τμήμα της είναι οργανωμένο αλλά μια τόσο μεγάλη και απλωμένη παραλία που μπορείς να βάλεις την ψάθα και την ομπρέλα σου όπου θέλεις. Ακόμη και μπροστά στο κύμα χωρίς να σε ενοχλεί και να ενοχλείς κανέναν. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα παραλίας που ακόμη και τον δεκαπενταύγουστο δε θα νιώθεις ότι υπάρχει συνωστισμός.

Μην χάσεις:

Ο Σίμος είναι η παραλία που αξίζει να μείνεις εκεί ως το βράδυ. Η εμπειρία του έναστρου ουρανού είναι ασύγκριτη με όσα έχεις μέχρι τώρα ζήσει.Αν είσαι φαν του κάμπινγκ τότε μπορείς να κάνεις σε αυτή την παραλία. Η εμπειρία του βραδινού μπάνιου είναι επίσης κάτι που θα σου μείνει αξέχαστο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

9 + sixteen =